1 AV 2
Ta hand om din hud – 7 saker du bör undvika
2 AV 2
Foto: Shutterstock

Test: Så får du fina fötter fort

Vill du få mjuka, lena fötter när det är dags för barfotasäsongen är det dags att ge fossingarna och den torra huden på hälarna lite omvårdnad.

Här testar redaktören tre fotvårdsprodukter.

Elisabet Garcia Dahlbäck

Använd fotfilen under morgon- eller kvällsduschen. Fokusera på hälarna för att undvika självsprickor, som om de blir djupa och går ner i underliggande bindväv kan göra rejält ont.

Underhåll fötterna dagligen i duschen genom att polera med filens finslipade sida, smörj sedan med fuktboostande kräm – gärna innehållandes karbamid och sheasmör.

Skäm bort fötterna med en välgörande fotkur emellanåt. Applicera ett generöst lager kräm och trä på en plastpåse följt av strumpor och låt krämen verka över natten.

Tips! Har hälarna fått hudsprickor, fila alltid huden längs med sprickan. Filar du tvärs över sprickan riskerar du att friktionen gör sprickan större.

LÄS OCKSÅ: 4 knep för att rädda dina spruckna hälar

TEST AV FOTPRODUKTER

Pedi-peel Dry Skin Repair, Exuviance

Pedi-peel Dry Skin Repair, Exuviance
Peelar & mjukgör

Peelar och återfuktar, perfekt att använda efter att först ha filat fötterna i duschen med en vanlig fotfil.

Lite dyr, men en liten klick på vardera foten räcker och jag är nöjd med resultatet – efter en vecka är huden mjuk och fin även på hälarna. Den kan också smörja in andra torra områden. Innehåller en mix av exfolierande glykol-, mjölk-och mandelsyra och mjukgörande ingredienser.

ANNONS: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Bedtime Therapy Overnight Foot Mask, Mon Sun

Bedtime Therapy Overnight Foot Mask, Mon Sun
Återfuktande kur

Härlig doftande kur som verkar medan man sover, på morgonen känns fötterna silkigt sköna. Konsistensen är lite tjockare varför ett par tunna strumpor ovanpå är att rekommendera. Det är inte en kräm som tar bort förhårdnader, så först filar man och sen smörjer man in fötterna. Innehåller lugnande havre och exfolierande enzym.

ANNONS: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Instant Foot Peeling, Lova Skin 

Instant Foot Peeling, Lova Skin
Tar bort hård hud

Oj, det räcker med en sprejdos som får verka på huden i en minut, sen är det bara att fila bort den hårda huden – man riktigt ser hur den ramlar av. Är huden tunn så kan man i stället spreja direkt på fotfilen. Kostar en slant, men sprejen påstås räcka till 25 appliceringar och är väl värd investeringen om man har hälar som ser ut som tjocka ostkanter. Innehåller exfolierande ämnen.

ANNONS: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)