Hitta din nya solkräm, som både skyddar och är bra för miljön.
1 av 2: Hitta din nya solkräm, som både skyddar och är bra för miljön. Foto: Shutterstock
Glöm inte att applicera tillräckligt med solkräm. Många använder på tok för lite.
2 av 2: Glöm inte att applicera tillräckligt med solkräm. Många använder på tok för lite. Foto: Shutterstock

Test: Bra och klimatvänliga solkrämer

Bra solkrämer ska inte bara skydda huden mot solens farliga solstrålar, är de dessutom formulerade med ingredienser som gör att man kan simma och snorkla utan att solkrämen lämnar några onödiga klimatavtryck får de högsta betyg.

En solkräm tar bort hudens naturliga skyddsmekanism, rodnaden. När vi inte söker skydd utsätts huden i ännu högre grad av den farliga strålning som också gör huden läderartad, torr, rynkig och gammal i förtid. Huden blir inte brun för att den är vacker, den blir brun för att den försöker skydda sig. Sola förnuftigt och använd solskydd.

Miljövänliga solkrämer är ofta dyrare, men de skyddar lika mycket som en budgetkräm. Den

avgörande faktorn är hur pass tåligt skyddet är mot vatten, sand, klädernas nötning och inte minst om det är biologiskt nedbrytningsbart.

Tips! Man använder ofta för lite solkräm, en deciliter räcker till cirka tre insmörjningar. Smörj in dig med rikligt med kräm varannan timme.

TEST AV SOLKRÄM

Waterlover Sun Milk SPF-50, Biotherm

Waterlover Sun Milk SPF-50, Biotherm
Svanenmärkt

Gillar det mesta med den här nyheten, inte minst för att det är biologiskt nedbrytbar och skyddar effektivt mot solen. Den vattenfasta konsistensen är silkigt mjölkig och går lätt att dra ut på huden som blir mjuk och len, plus också för god doft och återvinningsbar pumpförpackning som håller tätt. Innehåller återfuktande ingredienser och E-vitamin.

Annons: Hitta bästa pris på denna solkräm – se Prisjakt (extern länk)

Sunscreen Mousse SPF-50, Evy

Sunscreen Mousse SPF-50, Evy
Sitter kvar

Supereffektiv mousse som skyddar extremt bra genom att formulan lägger sig som ett osynligt skydd som även tål vatten och vind. Den högteknologiska formulan gör att skyddet inte sköljs av huden vilket gör det bra ur miljösynpunkt. Fluffig moussekonsistens som absorberas snabbt, men tryck försiktigt då det annars kommer lite för mycket.

Annons: Hitta bästa pris på denna solkräm – se Prisjakt (extern länk)

Water Soul Eco Cream SPF-50, Comfort Zone

Water Soul Eco Cream SPF-50, Comfort Zone
Snäll mot havet

Doftlös mjölkig konsistens som är smidig att applicera, den går hyfsat snabbt in i huden som blir len och mjuk. Funkar bra på min känsliga hy, plus också för att den tål och är snäll mot vatten och att huden känns återfuktad med hudvårdande peptider – något som det högre priset signalerar.

Annons: Hitta bästa pris på denna solkräm – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!