Passa på att koppla av, exempelvis i badet, medan du låter din ansiktsmask verka.
Passa på att koppla av, exempelvis i badet, medan du låter din ansiktsmask verka. Foto: Shutterstock

Test av vårdande ansiktsmasker

En vårdande ansiktsmask är en perfekt återställare efter julhelgens umgänge.

Experten testar tre produkter som ger huden en snygg lyster och inte gräver för stora hål i plånboken.

Så maxar du effekten av en ansiktsmask

1. Välj rätt

Snabbverkande sheetmasker finns i alla former och för alla slags behov, de marineras och laddas med aktiva ingredienser så välj mask efter vilket resultat du vill uppnå.

2. Rengör först

För att de aktiva ingredienserna ska ge maximal verkan bör huden vara rentvättad och peelad så att gamla hudceller inte ligger som en stoppande hinna. Lägg sedan på masken och låt den verka enligt instruktionerna.

3. Koppla av

Du kan passa på att ge dig själv en avkopplande stund i badet, men maskerna har oftast så bra passform att du kan mixa intensivbehandlingen med tid framför datorn, tv:n eller andra vardagliga sysslor.

Tips!

När masken legat klart, krama ur serumet som finns kvar i handen och applicera över hals och dekolletage. Klipp upp förpackningen och se om det finns serum kvar.

LÄS OCKSÅ: Frisören guidar: Här är de stora hårtrenderna 2020

Test av ansiktsmask

Génifique Hydrogel Melting Mask, Lancôme

Lysande bra

Hatten av för den här härliga gelmasken som är något utöver det vanliga. Inte bara för den lyxiga passformen som sitter perfekt, utan framför allt för att min 60plus-hud känns enormt återfuktad och får en snygg lyster, som håller i sig i flera dagar.

Annons: Hitta bästa priset på denna ansiktsmask – se Prisjakt! (extern länk)

Brighten me up sheet mask, Acasia

Rejält marinerad

Tung skön bomullsduk laddad med C- och E-vitamin samt hyaluronsyra gör huden fint rosig med lyster och fukt. Maxar passformen med öglor som sätts runt öronen, täcker även under hakan. Älskar att den är fullmatad med marinad

Annons: Hitta bästa priset på denna ansiktsmask – se Prisjakt! (extern länk)

Deep hydration mask, Verso

Uppiggande lyster

Svenska Versos produkter håller vad de lovar. Denna gelmask ger huden en rejäl fuktboost och lyster med ett nanopartikelkomplex, hyaluronsyra, grapefruktextrakt och ceramide-3. Men maskens två delar gör passformen sämre, den tenderar att ramla av.

Annons: Hitta bästa priset på denna ansiktsmask – se Prisjakt! (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!