Foto: Shutterstock

Få en piggare hy med serum

Många års forskning, kliniska studier och koncentrerade ingredienser i små molekyler. Ge din hy en bra start på det nya året med serum som återfuktar, trollar bort linjer och gör huden friskare och fräschare.

Skönhetsexperten Elisabet Garcia Dahlbäck testar tre produkter.

Vad är egentligen skillnaden på ett serum och en dagkräm? Hudterapeuten Hanna Seth-Sandén, på Dermamore, förklarar:

”Serum förstärker effekten av mjukgörande fuktkrämer så att de bli mer återfuktande eller lugnande. Och serum är speciellt bra för att effektivt behandla underliggande – och ibland lokala – hudproblem som känslighet, tilltäppta porer, pigmentfläckar eller strukturförändringar.”

LÄS OCKSÅ: Bästa serumen mot pigmentsfläckar och torr hy – stor guide (Damernas Värld)

Så här gör du: Applicera serumet på rengjord hy, återfukta huden först med lite ansiktsmist (då behövs mindre av de dyrbara dropparna). Applicera därefter några droppar serum över ansikte och hals. Serumet får bäst verkan på natten då huden är lite varmare och cellförnyelsen högre.

Tips! Ska du välja mellan serum och kräm – välj en kräm! Annars får huden jobba hårt för att motverka uttorkning och klimatpåverkan.

LÄS OCKSÅ: Kan kollagen verkligen föryngra huden? Hudforskaren svarar

TEST AV SERUM

Phyto-Nature Firming Serum, Dermalogica

Föryngringskur

Min hy är som ett superkänsligt problembarn så även om serumet är i dyraste laget är det värt slantarna att slippa se flammig och rödfnasig ut i ansiktet. Ett pumptryck räcker, torra, strama och känsliga fläckar, som ofta svider, återfuktas. Torrhets- linjer försvinner. God, örtig doft. Innehåller C-vitamin, antioxidanter och peptider.

Annons: Hitta bästa priset på detta serum – se Prisjakt! (extern länk)

Nordic-C Glow Boost Essence, Lumene

Boost av C-vitamin

Pipettdoserande serum som direkt ger huden spänst och lite glowig lyster. Huden känns mjuk och återfuktad, en fräsch känsla som håller hela dagen. Men jag fick vara lite försiktig på känsliga partier, då serumet känns lite för starkt. Doftar som en tropisk citrusbomb. Innehåller hyaluronsyra och nordiskt källvatten.

Annons: Hitta bästa priset på detta serum – se Prisjakt! (extern länk)

Modulating Glucosides, Niod

Lugnar känslig hy

Älskar känslan vid applicering, det funkar bra på min känsliga hy som inte blir irriterad. Huden får en fin naturlig lyster, torrhetslinjerna blir färre och huden känns återfuktad. Konsistensen känns rikligt potent och kladdar inte, innehåller en potent mix av lipider, peptider, mineraler och ph-balanserade växtkomplex. Doftar i princip inget.

Annons: Hitta bästa priset på detta serum – se Prisjakt! (extern länk)

LÄS OCKSÅ: Allt du behöver veta om pigmentfläckar – och hur du blir av med dem

Liquid peptides, Medik8

Superpotent serum med en riktig anti-age booster som reducerar linjer och rynkor. En favorit.

Annons: Hitta bästa priset på detta serum – se Prisjakt! (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande