Test av reparerande krämer - experten tipsar

En torr, narig och kliande hy kommer som ett brev på posten när temperaturen kryper under nollstrecket. Lösningen är läkande krämer som lägger sig som en skyddande hinna på huden.

Att huden känns torrare och narigare under vintern än under sommaren beror på att fukten i hudens översta skikt dunstar snabbare i en kall och torr luft. Ett sätt att skydda huden är att smörja in den med krämer med näringsrika ingredienser som lägger sig som skyddande hinna och som därför låser fukten kvar i huden. Dessa vinterkrämer fungerar som ett slags yllebyxor för huden. 

Några ingredienser som är bra är avokado-, neroli- och mandelolja liksom sheasmör. Undvik vatten- och alkoholbaserade ingredienser som gör huden torrare och känsligare. 

Tips!

Tvätta inte ansiktet med tvål och vatten eftersom vanlig tvål torkar ut huden, använd i stället en rengöring avsedd för ansiktet. 

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper 

TEST AV 3 LÄKANDE KRÄMER

Panthenol ceutic, Dermaceutic

Läker känslig hy

Pris: Billigaste priset på denna kräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)   

Mjölkig doftfri balm som smälter och lägger sig som en skyddande hinna där huden är torr. Den kladdar inte och går lätt in i huden, känns även skön när termometern visar minus tio. En balm för torrbollar som gillar friluftsliv. Innehåller phantenol, vitamin E och andra närande ingredienser.

Cicaherb restore multi balm, E Nature

Gör huden mjuk

Pris: 229 kronor/18 gram - Bonnybonny.se

Den här fickvänliga burken har hjälp mig att få bukt med torra kliande partier, allt från naglar och nagelband till läppar och armbågar. Balmen smälter i kontakt med huden och lägger sig som en skyddande, men lite kladdig, hinna. Innehåller madecassoside som verkar antiinflammatoriskt.

Critical repair cream, BCL Natural remedy

Favorit för fötterna

Pris: 99 kronor/89 ml - Nailsystem.se

Jag har använt den här salvan som en kur på mina hälsprickor. Den gör sitt jobb bra, fast den funkar bäst på kroppen då den innehåller vatten. Huden blir smidig och i kombination med fotfil så har mina sprickor läkt ihop. Innehåller olika slags naturliga oljor och vitaminer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!