Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Hudvård

Publicerad 26 nov 2016 14:30

Test av ögonkräm – hitta din nya favorit

En bra ögonkräm är nästan obligatoriskt i din skönhetsarsenal. Här testar experten några favoriter.

En bra ögonkräm är nästan obligatoriskt i din skönhetsarsenal. Här testar experten några favoriter.

1/4

Foto: iStock

<span>Sensibio eye, 179 kronor/15 ml, Bioderma.</span>
<span>&quot;Den bästa ögonkräm jag har haft hitintills! Snygg förpackning, skön konsistens, smälter in i huden och utan doft. Tycker dessutom jag, med mina drygt 30 år, att jag har fått en märkbar skillnad under ögonen både vad det gäller mörka ringar och puffighet. Alltså underbar!&quot;</span><span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br></span>

Sensibio eye, 179 kronor/15 ml, Bioderma. "Den bästa ögonkräm jag har haft hitintills! Snygg förpackning, skön konsistens, smälter in i huden och utan doft. Tycker dessutom jag, med mina drygt 30 år, att jag har fått en märkbar skillnad under ögonen både vad det gäller mörka ringar och puffighet. Alltså underbar!"

2/4

<span>Refreshing eye lotion, 215 kronor/15 ml, Rituals.</span>
<span>&quot;Bra pumpförpackning som känns hygienisk, konsistensen är lätt och doften mild. Torrhetsrynkor försvinner på momangen och huden runt ögonen känns smidig och återfuktad länge. Jag älskar den här ögonkrämen - känner mig naken utan den.&quot;</span><span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br></span>

Refreshing eye lotion, 215 kronor/15 ml, Rituals. "Bra pumpförpackning som känns hygienisk, konsistensen är lätt och doften mild. Torrhetsrynkor försvinner på momangen och huden runt ögonen känns smidig och återfuktad länge. Jag älskar den här ögonkrämen - känner mig naken utan den."

3/4

<span>Sensitive végétal comfort targeted eye care, 89 kronor/15 ml, Yves Rocher.</span>
<span>&quot;Doftlös ögonkräm med en lätt konsistens som känns en aning uppstramande. Huden känns återfuktad och spänstig vid applicering, men känslan sitter dessvärre inte i särskilt länge.&quot;</span><span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br></span>

Sensitive végétal comfort targeted eye care, 89 kronor/15 ml, Yves Rocher. "Doftlös ögonkräm med en lätt konsistens som känns en aning uppstramande. Huden känns återfuktad och spänstig vid applicering, men känslan sitter dessvärre inte i särskilt länge."

4/4

Mörka ringar, torrhetslinjer och svullnad – huden runt ögonen är extra känslig, tunn och transparent! Lösningen är fuktgivande och stärkande ögonkräm som slätar ut.

Här väljer skönhetsexperten ut sina favoriter.

När kärl lyser igenom huden runt ögonen, som är tre gånger tunnare än den övriga hyn, ser huden mörkare ut.

Det gör den också när huden tappar spänst och sjunker in i ett slags hålögdhet. Fuktgivande och vårdande ögonkrämer som dämpar svullnad, ljusreflekterande krämer som suddar ut det mörka och stärkande ögonmasker är några effektiva hemma-lösningar.

Är huden runt ögonen puffig när du vaknar? Förvara ögonkrämen i kylen så får den en sval konsistens som lättare dämpar svullnaden.

Här väljer skönhetsexperten ut ögonkrämer som hjälper dig på vägen. Klicka vidare i bildspelet ovan för bilder på produkterna!

LÄS OCKSÅ: Bästa ögonkrämen ger din blick ett lyft direkt

Sensibio eye

179 kronor/15 ml, Bioderma

Den bästa ögonkräm jag har haft hitintills! Snygg förpackning, skön konsistens, smälter in i huden och utan doft. Tycker dessutom jag, med mina drygt 30 år, att jag har fått en märkbar skillnad under ögonen både vad det gäller mörka ringar och puffighet. Alltså underbar!

apotea.se

Refreshing eye lotion


215 kronor/15 ml, Rituals

Bra pumpförpackning som känns hygienisk, konsistensen är lätt och doften mild. Torrhetsrynkor försvinner på momangen och huden runt ögonen känns smidig och återfuktad länge. Jag älskar den här ögonkrämen - känner mig naken utan den.

Kicks.se

Sensitive végétal comfort targeted eye care

89 kronor/15 ml, Yves Rocher

Doftlös ögonkräm med en lätt konsistens som känns en aning uppstramande. Huden känns återfuktad och spänstig vid applicering, men känslan sitter dessvärre inte i särskilt länge.

yvesrocher.se

BONUS: 3 föryngrande snabbfixar

Eye loving BB cream, 318 kronor/ 10 ml

Kissed by Mii, ett av Englands största märken har gjort entré i Sverige. Denna BB-kräm återfuktar, slätar ut och ljusar upp mörka partier.

miicosmetics.se

Eyelid lift serum, 895 kronor/15 ml, Peter Thomas Roth

Unisexkräm i pumpförpackning för en hy med torrhetslinjer och benägenhet till puffighet på morgonen. Dyr, men dryg!

skincity.se

Eye logic masque, 565 kronor/4 st, Guinot

Sudda ut trötthets- och torrhetsrynkor och dämpa påsarna med ögonkuren som appliceras på rengjord hud där den får verka. Massera sedan in överflödet och applicera en ögonkräm.

guinot.se

Relaterat