Då är det viktigt med rätt produkter.
1 av 2: Då är det viktigt med rätt produkter. Foto: Shutterstock
Under vintern försämras produktionen av fett och fukt.
2 av 2: Under vintern försämras produktionen av fett och fukt. Foto: Shutterstock

Test av krämer som räddar vintertorr hy

När det är kallt ute blir luften inomhus så mycket torrare, det är därför huden stramar och känns fnasigare under vintermånaderna. Ett problem som går att bota med fuktboostande och reparerande special­krämer som gör huden mjuk, len och hel igen.

Redaktören testar tre favoriter!

Om huden stramar, krackelerar och känns sträv under vintern är det tecken på att den är uttorkad och i behov av fukt, näring och vård. Under vintern försämras produktionen av fett och fukt.

Lösningen är vårdande krämer och balmer som tillför fukt och fett, de fungerar som ett slags yllebyxor för huden. Olika oljor, sheasmör, squalane, bisobal och bakteriehämmande ämnen som zinksulfat är några bra fuktboostande, lugnande och läkande ingredienser. Undvik vatten- och alkoholbaserade ingredienser.

Tips! Peela med jämna mellanrum bort de gamla hudcellerna som ligger som ett hindrande skikt på hudytan så tar huden lättare upp krämernas vårdande och fuktgivande ingredienser.

TEST AV VÅRDANDE KRÄMER

Cicalfate+ Repairing Protective Cream, Avène

Cicalfate+ Repairing Protective Cream, Avène
Läker sprickor

Wow – den här har gjort underverk och läkt mina torrhetssprickor i mungipor och öronveck. Konsistensen känns som en salva, den varken irriterar eller ger en stickig känsla. Innehåller bakteriehämmande ämnen, zink- och kopparsulfat, och aktiva ämnen som reparerar hudytan. Perfekt basvara för hela familjen, dessutom till ett bra pris. Vad mer kan man önska?

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Modulating Glucosides Serum, Niod

Modulating Glucosides Serum, Niod
Passar känslig hy

Några pipett-droppar av det här serumet morgon och kväll har gett min känsliga hy spänst och lyster efter ett par veckors regelbunden användning. Huden känns inte längre stram utan återfuktad, fylligare och inte lika rödaktig och med mindre torrhetslinjer. Innehåller fuktboostande squalane och glycerin, lugnande bisabolol och andra växtextrakt. Gillar pipettdoseringen och designen som passar hela familjen.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Skincare 24 H Repair Cream, Acasia

Skincare 24 H Repair Cream, Acasia
Håller länge

En lätt silkig dryg konsistens som smälter in i huden snabbt. Krämen lägger sig som en skyddande hinna, utan att kladda. Tycker den funkar bra på min känsliga hy, huden känns återfuktad även om konsistensen känns i lättaste laget – brukar använda lite fetare produkter då jag bor i norra Sverige. Innehåller raps och jojobaolja, hyaluronsyra samt E- och B5-vitamin som stärker, lugnar och återfuktar.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Ur arkivet: Vardagssminkning på bara 5 minuter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!