Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Shutterstock

Test av krämer som ger dig pigga ögon

Inflammationer, tunn hy och samlade mängder av pigmentet melanin är vanliga orsaker till att huden under ögonen ser mörkare ut. Lösningen är ögonkrämer med stärkande och dränerande ingredienser som det tagit år att forska fram.

Experten testar sina favoriter.

Elisabet Garcia Dahlbäck

Varför blir man egentligen mörk under ögonen? Åldrandet syns tydligast runt ögonen där huden är tunnare än den övriga hyn. När inflammationer i kapillärerna lyser igenom ser huden mörkare ut. I takt med att vi åldras blir huden mindre spänstig och sjunker in ett slags hålögdhet.

Som så mycket annat är det våra gener som till stor del styr problemen kring ögonområdet, men också kost, motion och sömn. Den tunna huden behöver hållas smidig och återfuktad för att minimera torrhetslinjer och rynkor. En enkel lösning är att varsamt klappa in, från ögonvrån och ut, en liten droppe ögonkräm som verkar kärldämpande och reparerande.

Tips! Förvara ögonkrämen i kylskåpet, den kalla krämen gör susen om huden runt ögonen är svullen när du vaknar.

Annons: Hitta bästa pris på populära ögonkrämer – se Prisjakt (extern länk)

TEST AV ÖGONKRÄM

Black Rose Eye Contour, Sisley

Black Rose Eye Contour, Sisley
Lyxig effekt

Min 60+hud har fått en jämnare hudton under ögat, och kråksparkslinjerna känns mer utslätade. En placeboeffekt? Eller är det verkan efter att ha applicerat en droppe runt vardera ögat i sex veckor? Dyra krämer håller inte alltid sina fagra löften, men denna levererar. Koffein, sheaolja, E-vitamin och extrakt av svart ros är några ingredienser.

Annons: Läs mer om och köp denna ögonkräm här (extern länk)

Dark Circle Corrector, No 7 Laboratories

Dark Circle Corrector, No7 Laboratories
Kylande

Ögonkrämen är lätt färgad och smälter fint i huden, gillar också applikatorn med små svalkande metallkulor som fördelar krämen – den hjälper också mot svullnad. Ringarna under ögonen har tonats ner efter en månads användning. Innehåller alger och koffein, liksom återfuktande hyaluronsyra.

Pris: 329 kronor/15 ml – Apoteket hjärtat

Lifting Végétal, De-puffing Eye Care, Yves Rocher

Lifting Végétal, De-puffing Eye Care, Yves Rocher
Vegansk

Gelkonsistens som känns behaglig när den appliceras och klappas in på huden. Om det är krämens ingredienser, 97 procent naturliga, eller de lätta klappningarna med fingertoppen, från ögonvrån ut mot tinningen, som gör att huden ser mindre puffig ut vet jag inte. Gillar också den milda doften.

Pris: 299 kronor/15 ml – Yves Rocher