Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Hudvård

Publicerad 22 okt 2017 14:30

Test av handkrämer: Expertens tre favoriter

Fixa mjuka händer med en härlig handkräm.

Fixa mjuka händer med en härlig handkräm.

1/4

Foto: Shutterstock

Hydr8™ B5 hand cream SPF 25, Medik8

Hydr8™ B5 hand cream SPF 25, Medik8

2/4

Hand and nail butter, Elemis

Hand and nail butter, Elemis

3/4

Hand repair med lotusextrakt, Trind

Hand repair med lotusextrakt, Trind

4/4

Foto: PHOTOGRAPHER:JAN PETER FIERING F

Smörj in händerna regelbundet med handkräm. Du får inte bara en lenare och mjukare hy, utan också naglar som växer sig starkare och längre.

Hydr8™ B5 hand cream SPF 25, Medik8

Pris: 375 kronor/60 ml,

Härligt dryg handkräm, vilket är tur med tanke på priset. Krämen lägger sig som en skyddande hinna över huden, det känns fet och full med näring. Händerna hålls återfuktade länge, och jag menar länge! Bra att ta på kvällen innan läggdags så vaknar upp med mer återfuktande händer. 

skincity.se

Hand and nail butter, Elemis

Pris: 236 kronor/100 ml

En kräm som absorberas snabbt in i huden som får en skön återfuktad känsla. Ger också händerna en fin lyster. Doftar gott av citrus och har en snygg förpackning. Tycker däremot att handkrämer med skruvkork är opraktiska.

hudoteket.se

Hand repair med lotusextrakt, Trind

Pris: 139 kronor/75 ml

Älskar den här handkrämen som gör händerna superlena och fräscha efter bara en kort tids användning. Skön konsistens som inte kladdar, men jag kommer inte riktigt överens med doften, den är lite för stark med en kemisk underton. 

ellos.se

3 tips för mjukare händer

1. Händerna tar lättare åt sig handkrämens vårdande ingredienser om huden är fri från gamla hudceller. Peela därför händerna regelbundet.  

2. Ge händerna en fuktboost genom att smörja in dem med ett rejält lager med handkräm, eller en handmask, som får verka under natten. Dra gärna på ett par tunna bomullshandskar för maximal fuktboost.

3. Använd diskhandskar när du diskar, undvik alltför varmt vatten, och ha alltid med dig en handkräm i väskan eller fickan och smörj in dig flera gånger om dagen.

Så gör du din egen handpeeling

Du behöver:

1 citron

1-2 tsk socker

Pressa citronen och fukta huden med saften, applicera sedan sockret och skrubba huden fri från de döda hudcellerna. 

Obs! Det kan svida lite om du har självsprickor eller trasiga nagelband. Du kan också blanda citronen med olivolja eller kokosolja och smörja in händerna innan du skrubbar huden med sockret för en mildare skrubb.