Foto: Shutterstock

Test av ansiktsrengöring – här är vinnarna

En torr hy som stramar och kliar blir sämre om huden tvättas med vanlig tvål. Gillar du den löddrande tvålkänslan, välj en mousserengöring som gör rent samtidigt som den återfuktar.

Elisabet Garcia Dahlbäck

Två av tre svenskor beskriver sin hud som känslig. Kost, stress, växling mellan kyla och varm inomhusluft liksom alltför varmt vatten är några orsaker. Kanske tvättar du ansiktet med varmt vatten som gör huden ännu mer uttorkad? Använd i stället skonsamma rengöringsprodukter. Gillar du den skummande tvålkänslan är mousse ett bra alternativ.

Gör så här: Applicera en till två pumpar mousse i handflatan, massera in skummet över ansiktet i en minut och addera till vatten om du vill ha mer lödder och skölj sedan bort med ljummet vatten.

Tips! Glöm inte att peela bort gamla hudceller så att de inte ligger som ett stoppande lager när du smörjer in dig. Använd skonsamma peelingar och en gång i veckan räcker.

TEST AV ANSIKTSRENGÖRING 

Radiance Boosting Cleansing Foam, Lumene

Radiance Boosting Cleansing Foam, Lumene
Skönt krämig

Härlig konsistens som blir krämig i kontakt med huden och skönt löddrig när man tillsätter vatten. Doftar gott, rengör effektivt, dock inte vattenfast makeup. Känns mild mot huden till ett väldigt bra pris! Finska Lumene satsar på nordiska ämnen, innehåller 77 procent naturliga ingredienser.

Annons: Hitta bästa pris på denna rengöring – se prisjakt (extern länk)

The Basic Gentle Foaming Cleanser, Skintology

The Basic Gentle Foaming Cleanser, Skintology
Lätt löddrande

En svenskbaserad mousse som är lätt i sin konsistens, men den klarar ändå av att tvätta rent – så länge man inte använder vattenfast mascara. Huden känns inte stram efteråt, bara ren, mjuk och återfuktad. Doftar gott av naturligt gurkvatten, innehåller återfuktande babassuolja och antioxidanter.

Annons: Läs mer om denna rengöring och köp här! (extern länk)

Hydrating Mousse Cleanser, Bagliora

Hydrating Mousse Cleanser, Bagliora
Små fina bubblor

Nytt svenskt hudvårdsmärke med en lätt löddrande mousse och en svag god doft av citrus. Tvättar bort makeup, även mascara om den inte är vattenfast. Moussen känns mild och ger huden en skön ren känsla. Berikad med övervägande naturliga ingredienser, bland annat ingefäraextrakt, citron och prebiotika.

Annons: Läs mer om denna rengöring och köp här! (extern länk)

BONUSTIPS: Luna Play, Foreo

Luna Play, Foreo

Rengöringsborstar som löser upp smutsiga porer, tvättar rent och tar bort gamla hudceller är bra när man vill vårstäda huden. Svenska Foreo har i olika prisklasser.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se prisjakt (extern länk)