Även om duschkräm funkar för resten av kroppen är tensiderna (det som får tvål att löddra) uttorkande och kan rubba pH-balansen i underlivet.
1 av 2: Även om duschkräm funkar för resten av kroppen är tensiderna (det som får tvål att löddra) uttorkande och kan rubba pH-balansen i underlivet. Foto: Shutterstock
Intimtvålar är mildare, återfuktande och pH-balanserade.
2 av 2: Intimtvålar är mildare, återfuktande och pH-balanserade. Foto: Shutterstock

Test: 5 intimtvålar som är skonsamma mot underlivet

Starka tvålar och duschkrämer har inget mellan benen att göra. 

Om vatten inte räcker för dig är det en mild intimtvätt du ska satsa på.

Hälsoliv har testat intimtvål som bevarar pH-balansen och rengör utan att torka ut.

Behöver man tvätta sig med intimtvål? 

Nej. Den här typen av tvålar är en relativt ny grej och verkligen inte ett måste vid lögningen. Det räcker med ljummet vatten för att lösa upp smuts. Andra delar gör man bäst i att lämna i fred. Insidan av slidan är så fiffig att den rengör sig själv, med hjälp av flytningar, och mår inte alls bra av att bli intvålad.

Men om man inte tycker att bara vatten räcker för att känna sig ren är olja eller intimtvål dock ett bättre alternativ än duschkräm och tvål. Även om duschkräm funkar för resten av kroppen är tensiderna (det som får tvål att löddra) uttorkande och kan rubba pH-balansen i underlivet. Intimtvålar är mildare, återfuktande och pH-balanserade. 

Intimtvål, Apoliva

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna intimtvål just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Tvålen kommer i en anonym vit plastflaska som lätt smälter in i badrummet bland schampo och balsam. Tvålen är oparfymerad och luktar inte mycket. Den är rinnig och nästan lite oljig i sin konsistens. Här får man inte upp ett härligt lödder, men tvålen känns å andra sidan skonsam och är snäll mot huden. Inget kli! Den är dryg och räcker länge. 

Cleansing wash, Aco

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna intimtvål just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

En vegansk, oparfymerad tvål som ska bevara den naturliga balansen i underlivet. En genomskinlig, ganska tjock och dryg formula. Löddrar lagom mycket och man får lust att använda den över hela kroppen då den känns mild och snäll. Svider inte och det känns tryggt att kunna använda en tvål som inte irriterar och torkar ut. Innehåller mjölksyra anpassad för underlivet. Någon form av härlig blomdoft hade varit önskvärd men inte nödvändig.

LÄS OCKSÅ: Så blir du av med klådan i underlivet

Cleansing oil, Aco

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna intimolja just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Skonsam och mjukgörande intimolja som är tjock i konsistensen och lämnar kvar en hinna som ska verka skyddande. Produkten är oparfymerad och känns otroligt snäll mot huden. Stort plus för att den även kan användas utan vatten och bara behöver torkas av. Förpackningen är tyvärr ganska tråkig, och ”intimate care” står så litet och långt ner att den är lätt att missta för en vanlig duscholja, som om man inte ska vilja skylta med det. 

Intimate wash, Deodoc

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna intimtvål just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Svensk intimtvål med bland annat mjölksyra som ska bibehålla pH-balansen i underlivet. Här var det kärlek vid första ögonkastet! Snygg förpackning och en supersmidig pump som portionerar precis så mycket (förlåt, lite!) som behövs. Rengöringen finns i en oparfyrmerad variant, men också i flera andra utföranden. Nytvättad bomull och jasmin och päron är två av dofterna. Den känns snäll mot huden och irriterar eller svider inte det minsta. Den löddrar rikligt och är lätt att tvätta bort. 

LÄS OCKSÅ: Agnes Wold om varför det är onödigt att duscha

Intim daily wash, RFSU

ANNONS: Hitta billigaste priset på denna intimtvål just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

En trevlig intimtvål med mjölksyra som ska bevara den naturliga pH-balansen i underlivet. Den är oparfyrmerad och känns mild och behaglig att använda. Samtidigt kände man sig ren. På förpackningen utlovad ”odör-block”, men testarna upplevde ingen skillnad mot andra produkter. Angående förpackningen går det inte att komma ifrån att det ser ut som att man har en tub glidmedel stående i duschen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!