Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Hudvård

Publicerad 28 maj 2016 14:30

Test – Fotfilarna för fräscha sommarfötter

Från vänster: Fotfil 3-i-1 från Apoteket, Sole mates fotfil från Tweezerman och Fabbys fotfil i diamantslipat glas.

Från vänster: Fotfil 3-i-1 från Apoteket, Sole mates fotfil från Tweezerman och Fabbys fotfil i diamantslipat glas.

Första steget för att slippa fötter och hälar som ser ut som tjocka spruckna ostkanter är en bra fotfil som tar bort gammal hård hud. Helst ska den ha två ytor, en grövre som du filar med en gång i veckan och en skonsam som polerar däremellan.

Effektiv favorit

Fotfil 3-i-1, 119 kronor, Apoteket

Ergonomisk fotfil med två slipytor. Den grövre är extremt effektiv på hälar med hud som är torr och sprucken, den finslipade sidan gör verkligen fötterna silkesmjuka. Handtaget ligger skönt i handen, filen känns rejäl och den är enkel att rengöra, dessutom finns en fil för tånaglarna förvarad i skaftet.

Apoteket.se

Snygg design

Sole mates fotfil, 269 kronor, Tweezerman

Filen har två slipytor och en inbyggd magnet som håller ihop den smarta designen som ligger bra i handen. Den grövre filen i rostfritt stål liknar ett rivjärn och ger ett bra resultat på tjocka hälar, den finare delen har en sandpappersliknande struktur som polerar huden mjuk. Plus för ett fack som samlar upp huden som filas bort.

Eleven.se

Prisvärd polerare

Fotfil i diamantslipat glas, 159 kronor, Fabby

Filen har två slipytor, en fin och en lite grövre – båda är av det mer skonsamma slaget och det krävs flera veckor för att få spruckna och tjocka hälar ska bli mjuka. Den passar bäst som en underhållande fotfil. Den finns i många färger och kommer i en liten förvaringspåse, men den går sönder om man tappar den i hårt golv.

Ahlens.se

LÄS OCKSÅ: Fotkrämer – test av svalkande krämer för fossingarna

Bonustips

Lösning för hudsprickor, 149 kronor, CCS

Extremt effektiv lösning för hudsprickor som skyddar med ett slags vattenresistent transparent film som torkar direkt efter applicering.

Apoteket.se