Stort test: Krämer mot påsar under ögonen

Gör påsar under ögonen att du ser konstant trött ut? 

Kolla in vårt stora test av uppstramande och avsvällande ögonkrämer som ska reducera påsigheten. 

Det finns guldkorn, både i lyx- och budgetsegmentet, som faktiskt ger en piggare blick med synbart reducerade påsar. 

Rénergie Yeux Multi-Lift Ultra, Lancôme 

En riktig wow-upplevlese!

ANNONS: Hitta bästa pris på denna ögonkräm – se Prisjakt (extern länk) 

Det nästan känns hur den här ögonkrämen jobbar med huden runt ögonen. Krämen är fyllig och innehåller hyaluronsyra och linfröextrakt som ska ge en lyftande effekt som minskar både mörka ringar och påsar under ögonen. Krämen kommer i en liten burk med skruvlock, den har en ljusrosa ton och konsistens är mjuk och len. Doften är diskret men fräsch och produkten sjunker in fint vid applicering. Alla testare upplevde en förbättring, med synbart piggare blick, mindre påsar och och inte minst mindre linjer runt ögonen. En effekt som förstärks vid långsiktig användning. Den här ögonkrämen hör till de dyraste i testet, men den ger valuta för pengarna. Bäst i test i lyxkategorin. 

Confidence In An Eye Cream, IT Cosmetics

Skönt återfuktande ögonkräm!

ANNONS: Hitta bästa pris på denna ögonkräm – se Prisjakt (extern länk) 

En ögonkräm som är framtaget ihop med plastikkirurger. Konsistensen är fylligt krämig, lite smörig, utan att huden känns fet när den väl absorberats. I ingredienslistan hittar vi ett komplex av ceramider, squalane, lakritsrot och avokado. Det här är en kräm som verkligen återfuktar det känsliga ögonområdet, och den skönt återfuktade känslan håller i sig länge efter applicering. Krämen funkar fint under concealer, och visst kan man ana en mer vaken blick efter daglig användning av krämen, men någon supereffekt på påsarna såg vi dessvärre inte. 

Potent C Power Eye Cream, Peter Thomas Roth

Underbar konsistens, men den svider!

ANNONS: Hitta bästa pris på denna ögonkräm – se Prisjakt (extern länk) 

En koffeinspetsad ögonkräm med C- och E-vitamin som ska ta upp kampen mot följande: mörka ringar, påsar under ögonen och kråksparkar. Krämen har en lite oljig och på samma gång silikonaktig konsistens. Det senare beror antagligen på det patenterade Filmexel som ska fungera som ett skyddande extra lager ”hud”. Produkten går fort in i huden men lämnar efter sig ett litet ljusreflekterande skimmer som i sig skapar ett uppljusande intryck under ögonen. Förpackningen är snygg och ger en lyxig känsla och vi ger tummen upp för den hygieniska pumpfunktionen. Men en av testpersonerna fick en allergisk reaktion efter några dagars användning och ytterligare en person upplevde att huden blev irriterad. Det drar så klart ner betyget rejält. Men om vi bortser från det konstaterar vi att krämen minskar påsarna något och framför allt minskar det mörka under ögat. Med tanke på prislappen hade vi önskat mer av en wow-känsla. 

Total Eye Lift, Clarins

Ger helt klart mindre påsar!

ANNONS: Hitta bästa pris på denna ögonkräm – se Prisjakt (extern länk) 

Clarins ögonkräm är en av de dyrare produkterna i testet. Den innehåller extrakt av silkesträd, escin från hästkastanj, ekologisk guarana-extrakt samt koffein. Det är en skön ögonkräm med lyxig känsla som kommer i en lite större pumpbehållare. Masseras lätt in på huden utan att kladda. Krämen utlovas ge effekt och en piggare blick på bara 60 sekunder. Efter längre användning utlovas mindre hängiga ögonlock, synligt reducerade påsar och minimerade rynkor. Förväntningarna är alltså höga när vi provar denna mirakelkräm. Efter generös användning upplevde testarna att huden runt ögonen kändes mjuk, rejält återfuktad och slätare. Men vi vill nog ändå inte sträcka oss så långt som att ögonlocken fått sig ett lyft, men helt klart har påsarna blivit mindre.  Passar även en känslig hud och bärare av kontaktlinser. 

The Ritual Of Namasté Cooling Eye Lotion, Rituals 

Härligt avsvalkande effekt!

ANNONS: Hitta bästa pris på denna ögonkräm – se Prisjakt (extern länk) 

Oj, vilken skön känsla att rolla den svala metallapplikatorn under ögonen på morgonen när man vaknar. Lite svårt att dosera rätt mängd med den runda tippen på applikatorn men den har verkligen en direkt effekt på puffiga morgonögon. När det gäller mörka ringar märks det ingen större skillnad - även om effekt på båda utlovas. Det är en ganska lätt kräm och funkar bäst ihop med en annan kräm på kvällen om du har tendens att bli torr. Doftar härligt men ganska starkt av ros.  

Enchanted Ögonkräm, Lush

Bäst i test i mellanprisklassen!

Med lugnande lavendelhonungsvatten, återfuktande jojobaolja och kallpressad mandelolja som mjukgör är Lushs ögonkräm riktigt behaglig för trötta ögon. Med de skonsamma ingredienserna ska krämen passa de flesta hudtyper och reducera puffighet. Vi säger att den håller vad den lovar, den lugnar och återfuktar och ger ögat ett uppstramat och piggare uttryck. Flaskans pumpfunktion gör det enkelt (och hygienskt) att få ut lagom mängd, och den lätta men ändå krämiga konsistensen går snabbt in i huden. ”Jag har flera betydligt dyrare ögonkrämer i badrumsskåpet, men jag använder den här före dem”, säger en av testpersonerna. Vi utser denna till testets bästa köp i mellanprisklassen. 

Puffy Eyes Gel, Beauté Pacifique

Håller vad den lovar!

ANNONS: Hitta bästa pris på denna ögonkräm – se Prisjakt (extern länk) 

Kallas gel men är mer som en lätt, fluffig kräm med ljuvlig konsistens som ändå är lite seg när man lägger den under ögat. Det känns nästan hur den stramar upp huden under ögat, som att den rätar ut varenda liten fin linje. De aktiva ingredienserna i krämen ska bland annat förbättra underhudens förmåga att undvika vätskeansamlingar och verka sammandragande på svullen hud. Det är en kräm som håller vad den lovar. Två av testpersonerna kände dock att krämen sved lite i ögonen, och det gör att betyget dras ner trots att det verkligen syns skillnad. En av testarna beskrev det som ”en av de bästa avsvällande produkter jag testat”.  

 Puffy Eye Attack, Soap & Glory

Bästa budgetkrämen i testet!

 

ANNONS: Hitta bästa pris på denna ögonkräm – se Prisjakt (extern länk) 

Här har vi en av testets billigaste ögonkrämer. Men som den imponerar, på alla testare! Det är en svalkande och härlig ögongel som går in snabbt i huden och känns återfuktande en lång stund efter applicering. Ger ingen omedelbar och magisk anti-puff effekt, men över tid (2-3 veckor) känns huden under ögat faktiskt fastare och ser klarare ut. Otroligt prisvärd gel som känns lämplig för känslig hud och för den lite yngre användaren som vill ha en lätt återfuktande känsla. Med en lite lyxigare ask och större anti-puff effekt hade betyget hamnat ännu högre. 

 

Bio Organic Buckwheat Energising Eye Care, Nuxe

Skön och dryg men inga underverk sker

ANNONS: Hitta bästa pris på denna ögonkräm – se Prisjakt (extern länk) 

En snäll ögonkräm i glasburk med en svag, örtig doft som för tankarna till ett vilsamt spa. Den innehåller bland annat boveteextrakt som ska skydda huden runt ögonen mot oxidativ stress. Det är svårt att med blotta ögat säga om den håller det löftet, så att säga, men nog känns ögonområdet återfuktat efter användning. Det är en skön och dryg kräm, men några underverk sker inte.

Restore & Renew, No7

Förvänta dig inte mirakel!

ANNONS: Hitta bästa pris på denna ögonkräm – se Prisjakt (extern länk) 

No 7 är ett pålitligt budgetmärke och i den här ögonkrämen är det kalcium och aminosyror som ska reducera mörka ringar och motverka uppkomsten av rynkor. Krämen kommer i en smidig tub med tydliga instruktioner: smörj morgon och kväll för bästa resultat - och på 4 veckor ska huden runt ögonen se yngre ut. Konsistensen är lätt utan att vara rinnig och känns trevlig mot huden. Den är lite klibbig men sjunker in fort. Har ingen direkt svalkade eller kylande effekt men efter att par veckor är huden kring ögonen väl återfuktad och känns spänstig. När det kommer till resultat och vad produkten lovar säger vi att den gör vad den ska, i jämförelse med alternativet att inte smörja alls. Däremot bör man inte förvänta sig mirakel.

Från arkivet: Vardagssminkning på bara 5 minuter

LÄS OCKSÅ: Så får din torra hy lyster och glow 

SÅ GICK TESTET TILL

Varje produkt har testats av tre personer i 3-4 veckor för att säkerställa ett rättvist och välgrundat betyg.