Foto: Shutterstock

Sov dig snygg med reparerande nattmasker

Reparera och boosta huden med näring medan du sover! När kroppens reparationsverkstad kickar i gång ger krämer fullmatade med nyttigheter verkstaden en extra energikick.

Allt fler har upptäckt att ett härligt lager kräm gör underverk med huden under tiden man sover. På natten går kroppen in i en reparerande vilofas, den inre nattklockan kickar i gång förnyelsen av tillväxthormoner och uppbyggnaden av våra celler. Dessutom rinner blodflödet till och rensar bort gifter och slaggprodukter samtidigt som stresshormonet kortisol minskar.

Brist på sömn gör att huden åldras snabbare, den blir skörare och läker inte lika lätt. Har du svårt att få till din skönhetssömn är ett tips att gå långa promenader, motionen och den friska luften är ett billigt och hälsosamt sätt att hjälpa sömnen på traven. Uttröttande promenader stärker dessutom hjärtat och ökar blodcirkulationen vilket ger en hy med mer lyster.

Nattmasker används som en kur en till två gånger i veckan, men om huden är i kris kan de närande krämerna appliceras som en intensivkur under några nätter i rad. 

Overnight moisture mask, Reserol

”Håller vad den lovar”

Annons: Hitta bästa priset på nattmasken från Reserol just nu – se Prisjakt! (extern länk)

Den enkla pumpflaskan i plast från svenska Reserol får inga glamourpoäng, men innehållet är nästintill beroendeframkallande. Den återfuktar fantastiskt och jag tycker att linjerna blir mindre, huden känns helare. Stimulerar cellförnyelsen med hexapeptider, vitaminer och shea-smör.

Overnight repair serum, Dermalogica

”Helar känslig hy”

Annons: Hitta bästa priset på nattserumet från Dermalogica just nu – se Prisjakt! (extern länk)

Trodde att min känsliga hy skulle reagera negativt, men krämen ger inget pirr eller obehag. Det känns som att serumet jobbar och återfuktar, huden är superhärlig på morgonen. Kostar en slant, men värd pengarna eftersom huden blivit mycket bättre med en mix av stärkande peptider, algextrakt och återfuktande oljor.

LÄS OCKSÅ: Hudvårdsforskaren: Det här är ingredienserna du ska satsa på

Novage, recharge overnight mask, Oriflame

”Kladdfri”

Annons: Hitta bästa priset på nattmasken från Oriflame just nu – se Prisjakt! (extern länk)

Skön kladdfri konsistens i en klassisk förpackning. Krämen har en krämigt silkig konsistens och tyvärr en lite stickig doft som tränger igenom, den lägger sig dock. Innehållet ger huden en snygg lyster och är ett bra alternativ till min nattkräm! Innehåller en mix av nötolja från inkaträd och cupuaçusmör.

LÄS OCKSÅ: Nattkrämerna och maskerna som förvandlar huden när du sover

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande