1 av 2: Ett tips är att använda mer solkräm än man tror
Solstift skyddar hyn.
2 av 2: Solstift skyddar hyn. Foto: Shutterstock

Solskydd i fickformat – experten testar solstift

Snö och sol är en efterlängtad kombination, också riskfylld eftersom de skadliga UV-strålarna reflekteras av snö och is. Gardera dig med ett solskydd i fickan så kan du njuta av härliga fjällresan i lugn och ro.

Experten testar solstift och sätter betyg.

UV-strålning nästan dubbleras när den reflekteras av snö, därför bör områden som inte täcks av kläder skyddas med solskydd när man vistas lång tid i sol och snötäckt terräng.

Billig solkräm har lika mycket UV-skydd som dyr, förutsatt att de har samma SPF-märkning. Det som skiljer solskydden är hudvårdande ingredienser och eventuella glamourfaktorer. Sol ökar också risken att få gråstarr, skydda ögonen med solglasögon/skidglasögon om du vintersportar i soligt väder.

Tips: Solstiften kan appliceras ovanpå makeup, eller på naken hy.

LÄS OCKSÅ: Solskydd för ansiktet – hudens bästa vän

TEST AV SOLSTIFT

Sun clear stick uv protector SPF50, Shiseido

Sun clear stick uv protector SPF50, Shiseido
Tål vatten

Ska man investera i ett fickvänligt solskydd är det här en favorit. Stiftet har en stor yta vilket underlättar applicering på näsa, kinder och andra ställen man vill skydda mot vintersolen. Kladdar inte, tål vatten och funkar lika bra på vuxna som på barn.

Annons: Hitta bästa pris på detta solstift - se prisjakt (extern länk)

Sunstick SPF50, Babor

Sun clear stick uv protector SPF50, Shiseido
Klibbar lite

Ett lättapplicerat stift med en aning klibbig konsistens som ger huden en skir vit hinna, vilket är bra om man behöver se var man applicerat solskyddet. Doften är dock så där, har en liten unken ton – kanske är stiftet för gammalt? Bra förpackning med hylsa som sitter fast.

Annons: Läs mer om detta solstift och köp här (extern länk)

Eight hour cream targeted sun stick SPF50, Elizabeth Arden

Eight hour cream targeted sun stick SPF50, Elizabeth Arden
Transparent

Brukar gilla märkets Eight hour serie, men det här stiftet är inte bra utformat! Kanterna är högre än mittdelen, man får liksom vinkla stiftet och dra kanten över huden och ta fingrarna till hjälp vilket gör det svårapplicerat. Klassisk Eight hour doft.

Annons: Hitta bästa pris på detta solstift - se prisjakt (extern länk)

Bonustips: Hyaluronic super serum, Acasia

Hyaluronic super serum, Acasia
Bäst just nu

Acasia lanserar ett superserum som ger fukt både på djupet och på ytan. Dyrt, men drygt – två droppar räcker till ansikte och hals.

Annons: Läs mer om detta serum och köp här (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!