Rädda dina torra händer med en skön handkräm
Rädda dina torra händer med en skön handkräm Foto: Shutterstock

Slipp torra händer med rätt handkräm

Minusgrader, snö och iskalla vindar! Under vintern behöver händerna extra kärlek och omsorg. Smörj in dem regelbundet med handkräm så slipper du torr, sprucken hud och fnasiga nagelband.

Här testar skönhetsexperten tre produkter.

Så slipper du torra händer

Kallt och torrt klimat utomhus i kombination med att det är torrt och varmt inomhus gör huden torrare. Dessutom blir huden torrare när den kommer i kontakt med varmt vatten.

Använd alltid diskhandskar om du diskar för hand och undvik alltför varmt vatten i duschen. Ha alltid med dig en handkräm och smörj in dig flera gånger om dagen. Ju oftare, desto smidigare blir huden. Ge gärna händerna en boostande fuktkur medan du sover. Smörj in rikligt med handkräm och sätt på dig ett par bomulls- vantar och låt handkrämen verka under natten.

Tips! Handkrämerna ger bäst effekt om den torra barriären av gamla hudceller på huden skrubbas bort. Då kan huden lättare suga åt sig krämernas fukt- givande ingredienser

TEST AV HANDKRÄM

Vårdande handkräm, CCS

Prisvärd

Generös budgetkräm som ger mycket kräm för pengarna. Tyvärr lite kladdig känsla, men den gör sitt jobb innehåller fuktboostande karbamid som trollar bort det torra och nariga. Funkar även på fötter och andra torra partier. Oglammig förpackning med snäpplock som står stadigt i badrummet och/eller diskbänken.

Annons: Läs mer om och köp denna handkräm här (extern länk)

Arctic Hydra Care Moisture & Relief Rich Hand Cream, Lumene

Väskvänlig

Praktiskt format som glider ner i fickan gör det lätt att smörja in händerna flera gånger dagen. Konsistensen är lätt krämig och går snabbt in i händerna, luktar lite medicinskt. Innehåller fuktbindande glycerin, nordiska blåbär-, havre- och canolaoljor, men även vatten som är mindre bra när det är kallt ute.

Annons: Läs mer om och köp denna handkräm här (extern länk)

Daily Savior Mineral & Moist, Mon Sun

Vegansk

Liten tub som man alltid kan ha med sig, men den lilla skruvkorken är opraktisk då den lätt skruvas av i väskan om den inte stängs hårt. Lätt silkig konsistens som lägger sig som en skyddande hinna, händerna blir mjuka och lena. Innehåller glycerin, hyluronsyra och mineraler, men också vatten.

Annons: Läs mer om och köp denna handkräm här (extern länk)

Bonustips: Restorative hand cream, Sisley

Väldigt dyr men vårdande kräm för de som kan och vill unna sig något utöver det vanliga!

Annons: Läs mer om och köp denna handkräm här (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + boken Träna hemma av Annika Sjöö. Läs mer!