Slipp svullnad & linjer: Test av sköna ögonmasker

Skönhetsexperten testar plåsterliknande ögonmasker.

Foto: Shutterstock

Skönhetsexperten testar plåsterliknande ögonmasker.

Nålfina linjer, puffiga påsar och mörka ringar botas om du lägger på marinerade plåster indränkta med närande ingredienser. Ett slags snabbverkande ögonmasker som finns i alla prisklasser.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Huden runt har färre talgkörtlar vilket gör den tunnare och mer känslig, dessutom har ögat cirka 10 000 blinkningar per dag. Allt detta gör att huden får torrhetslinjer, somliga får också mörkare partier under ögonen då blodkärlen lyser igenom den tunna huden. Svullnad är ett annat vanligt problem, orsaken kan vara allt från för lite eller för mycket sömn och dåliga kostvanor. En dränerande ögonmassage är bra om man behöver dämpa svullnaden. 

Gör så här: De plåsterliknande ögonmaskerna kan appliceras på två sätt. Behöver man hjälp med att dämpa svullnad och mörka ringar läggs den avsmalnade delen ut mot tinningen. Vill du minimera kråkfötter och linjer vänder du på masken, alltså lägger den avsmalnade delen in mot näsroten.

Tips! 

Ögonmaskerna kan också läggas på läppar och på nasobialvecken, de linjer som går från näsvingarna ner mot munnen, för att boosta upp huden med fukt.

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper 

BUDGET

Eye tissue mask orange juice & hyaluronic acid, Garnier

Pris: 31 kronor/1 par

Ett bra budgetalternativ som känns uppfriskande om de stora papperslikande plåstren läggs på när de är kylskåpskalla. Plus för en riklig marinad, bland annat med hyaluronsyra, som kan pressas ur och appliceras på andra ställen efter användning. Ser dock ingen större skillnad, men resultatet känns fräscht.

Lyko.se

MELLAN

Flashpatch rejuvenating eye gels, Patchology

Pris: 365 kronor/60 stycken

Gelatinliknande patch med en lite slemmig konsistens som gör att de sitter där de ska. Huden blir återfuktad, ögonpartiet känns fräscht och vissa nålfina linjer slätas ut. Innehåller koffein och återfuktande ämnen som snabbt sugs upp av huden. Tyvärr fastnar de lätt i varandra när de plockas upp, trots en medföljande spatel

Sephora.se

LYX

Cucumber hydra gel eye, Peter Thomas Roth

Pris: 569/60 stycken

De transparenta plåstren sitter stadigt på huden, och jag gillar att man inte behöver sitta stilla. Marinaden innehåller bland annat gurka, aloe vera och hyaluronsyra liksom cirkulationshöjande koffein – de fungerar som en riktig ögonöppnare efter en sömnlös natt, framför allt om de förvaras i kylen.

Lyko.se

LÄS MER: Därför kan du ha påsar och mörka ringar under ögonen (DAMERNAS VÄRLD)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här