Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Hudvård

Publicerad 17 jun 2017 14:30

Skrubba fram lena ben – test av peeling

<span>Fixa snygga, mjuka och lena ben inför badsäsongen.</span><span>Bläddra vidare i bildspelet för produktbilder.<br></span>

Fixa snygga, mjuka och lena ben inför badsäsongen.Bläddra vidare i bildspelet för produktbilder.

1/4

<span>Express your soul body scrub, 98 kronor/ 150 ml, Weleda</span><span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br></span>

Express your soul body scrub, 98 kronor/ 150 ml, Weleda

2/4

Foto: / Bart Nijs

<span>Birch Body Scrub, 98 kronor/ 150 ml, Weleda</span>
<span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span></span>

Birch Body Scrub, 98 kronor/ 150 ml, Weleda

3/4

<span>Creme peeling shower and scrub, 50 kronor/200 ml, Nivea</span><span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><span class="wasp-icon"></span><br></span>

Creme peeling shower and scrub, 50 kronor/200 ml, Nivea

4/4

Vill du ha en snygg, mjuk och len hud inför badsäsongen? Skrubba då bort gamla hudceller, de ger inte bara huden en torr fnasig yta utan också en matt grådaskig ton.

Torra fnasiga ben som fjällar är inget man vill ha när det är dags för säsongen då man kan gå barbent. Det fixar du genom att först skrubba bort alla döda hudceller för att sedan smörja in dig med en fuktboostande bodylotion eller en brun-utan-sol som gradvis ger benen en snygg somrig nyans.

Torrborsta huden cirka fem minuter varje dag, det gör lite ont innan huden vänjer sig, men borstningen kickar i gång blodcirkulationen och gör underverk med huden och lystern.

När huden vant sig vid borstningen, efter cirka sex till sju dagar, minskar du borstandet till cirka två gånger i veckan.

Borsta ner för nacken och bålen mot magen samt upp över armar och ben. 

Express your soul body scrub

195 kronor/370 ml, Rituals

En peeling med underbar doft och en perfekt peelingeffekt med lagom grova korn. Huden blir mjuk och återfuktad så att body lotion inte behövs efteråt. Efter duschen stannar den mjuka doften av citrus kvar på huden och man doftar som efter en spa-behandling. Så fräsch!

rituals.se

Birch Body Scrub

98 kronor/ 150 ml, Weleda

Kombinerad duschkräm och kroppspeeling med naturliga ingredienser som bivax och björklövsextrakt. Skrubbkornen, sockertensider, är ganska fina och känns mjuka och milda. Har en stark, men god doft av mandel. Huden blir rosig och känns len, ren och återfuktad efteråt.  

weleda.se

Creme peeling shower and scrub

50 kronor/200 ml, Nivea

Bra med en skrubbande duschkräm som förenklar, speciellt om man som ogärna duschar så länge. Kändes mer som en duschkräm än peeling, även om den så klart gjorde huden lite mjukare efter cirka en vecka. Ful förpackning, väldigt basic och en lam tvåldoft.

nivea.se