Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Hudvård

Publicerad 9 jun 2019 14:30

Skönhetsexperten testar: Spraymist med UV-skydd

Sommarens smartaste solnyheter är superlätta spraymister i små praktiska förpackningar. Att solskyddet också kan sprayas över makeup utan att den blir förstörd gör misten extra användbar.
Skönhetsredaktören har testat tre varianter.

Eau solaire hydratante face mist Spf 50, Biotherm

Svalkande mist!

Helt klart en favorit jag tänker ha i väskan hela sommaren, perfekt att spraya en dos mist över ansiktet när solen tittar fram. Huden skyddas och blir inte ens röd eller svedd. Funkar även att spraya över makeup. Kladdar inte och har en svag god doft.

ANNONS: Läs mer och köp Biotherms facemist här (extern länk)

Sun UV bronze mist Spf 50, Filorga

Uppfriskande!

Har använt den här misten flitigt under resor, inte bara över ansiktet utan också för att skydda händerna från solfläckar. Misten är lite kall o våt, den ger lyster men ingen kladdig känsla. God mild doft. Viktigt att den skakas innan man sprayar.

ANNONS: Läs mer och köp Filorgas spraymist här (extern länk)

Skin defence protection face mist Spf 30, Body Shop

Vegansk!

Visserligen uppfyller den alla krav som ett solskydd ska ha, men den har en obehaglig stickig lukt av alkohol – den lägger sig som tur när misten har dunstat på huden. Är man inte känsligt för dofter funkar den bra, smidig liten plastförpackning och ett veganskt innehåll. Finns hos The Body Shop. 

Bonustips: Ambre solaire UV water mist Spf 30, Garnier

Årets nyhet från Garnier är solskydd i en vattenliknande konsistens som kan sprayas över både ansikte och kropp, innehåller lugnande aloe vera.

ANNONS: Läs mer och köp Garniers water mist här (extern länk)

Glöm inte! Sunstick Spf 20, Aco

Ingen sommar utan ett bra solstick som skyddar ansiktets mest utsatta områden som näsa, mun, kinder och panna. Prisvärd och fickvänlig. 

ANNONS: Läs mer och köp Acos sunstick här (extern länk)

LÄS MER: Solskydd som är bra för dig och miljön