Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ska man tvätta benen när man duschar?

Behöver man tvåla in benen när man duschar eller räcker det att skölja med lite vatten?

Hygienfrågan har väckt stor debatt på Twitter.

Men vad säger experten?

Det finns två typer av människor där ute: De som tvålar in benen när de duschar och de som litar på att spirorna blir tillräckligt rena när man sköljer bort duschkrämen från resten av kroppen.

Åtminstone om man ska tro Conor Arpwel, en grafisk designer i Washington, som vände sig till Twitter för att få svar på frågan: Tvättar du benen när du duschar?

De flesta tvättar benen 

Hans omröstning fick stor spridning, med över 841 000 röstningar och 2700 kommentarer – och folk har onekligen starka åsikter i frågan. Själv är han öppen med att intvålning av benen är en given del i hans dagliga tvagning.

En twittteranvändare menar att det inte finns någon anledning att tvätta benen, som ändå varit skyddade av byxtyg hela dagen. Varpå en annan stack hål på argumentet genom att påpeka att det finns några andra saker som också ryms i byxorna som definitivt behöver tvättas.

Andra, som användaren @JayDeeMcFly, menade att det är tidslöseri att tvätta benen.

Även om omröstningen i skrivande stund inte är över verkar den klara majoriteten ändå anse att det är god hygien att tvätta benen. Men vad säger experten?

LÄS OCKSÅ: 7 vanliga misstag du gör när du duschar 

Vad säger experten: Behöver man tvåla in benen?

Läkaren Bruce Y Lee, docent i global hälsa vid Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, skriver i Forbes att om man aldrig tidigare tvättat benen är det på sin plats att göra det, men till vardags är det inget måste.

Lee menar att man ställa sig själv följande frågor för att avgöra om påkarna behöver lite extra kärlek och omtanke:

1. Är de täckta av lera? Om ja, fram med duschtvålen.

2. Känns de klibbiga, hala eller väldigt blöta? Är det så, är det läge att tvätta.

3. Luktar dina ben illa? Tydligt tecken på att de behöver rengöras.

4. Har du sår på benen? Då är det bra att hålla dem rena för att minska infektionsrisken.

Den huvudsakliga anledningen till att vi duschar är för att få bort svett, smuts och slippa otrevliga dofter Däremot kan överdrivet tvättande, särskilt med starkt löddrande tvål, rubba hudens naturliga oljor och torka ut huden.

Att benen luktar illa är inte särskilt vanligt, dålig lukt uppkommer oftast på områden där det finns många hårsäckar eller där svettkörtlarna sitter tätt, som ljumskar, armhålor, fötter och underlivet.

LÄS MER: Agnes Wold: Därför är det onödigt att duscha