Få sommarfina fötter med rätt produkter.
Få sommarfina fötter med rätt produkter. Foto: Shutterstock

Så får du lena fötter till barfotasäsongen

Bli av med torra fötter och spruckna hälar.

Här är tre produkter som gör fossingarna mjuka och lena inför sommaren.

Elisabet Garcia Dahlbäck

Trötta fötter och hälar som ser ut som tjocka ostkanter är ett vanligt problem efter vintern. Men lugn, här tipsar vi om hur du snabbt fixar fina fötter inför barfota­säsongen.

Redaktörens bästa tips för fina fötter: Gör din egen fotskrubb

1. Titta i skafferiet. Fotskrubb och fotsalt kan du blanda ihop själv med skafferivaror, båda är bra hjälpmedel när man vill fixa fina fötter.

2. Fotbad. Fyll en balja med ljummet vatten och häll  i en deciliter havssalt. Klipp i färsk rosmarin direkt i vattnet och rör om.

3. Fotskrubb. Blanda lika delar socker, olivolja eller rapsolja och droppa  i citronsaft, rosmarin- eller lavendelolja. Sedan är det bara att skrubba.

Mjuka fötter, CCS

Pris: Hitta billigaste priset på denna fotvård just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Engångssockor i plast indränkta med en mix av fruktextrakt, salicyl- och mjölksyra som ska verka i 90 minuter innan allt sköljs bort. Sen var det bara att vänta på att den gamla hårda huden ramlade bort, för mig tog det cirka tio dagar. Huden blev skönt mjuk och len. 

LÄS OCKSÅ: Så får du smärtfria och sommarfina fötter

Foot beauty treatment cream, Clarins

Pris: Hitta billigaste priset på denna fotvård just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Härlig doftande fotkräm som direkt går in i huden, den blir varken kladdig eller oljig utan känns bara ordentligt återfuktad. Bäst resultat får man om hälarna först filas. Krämen innehåller sheasmör, cashewolja och extrakt från hästfibbla som dämpar och motverkar svullnad. 

LÄS OCKSÅ: 5 anledningar till att dina fötter stinker

Cool active massager, Footner

Pris: Hitta billigaste priset på denna fotvård just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Jag gillar att gå  i klackar, och det här känns som en mirakelprodukt för mina trötta och styvmoderligt behandlade fötter! Efter två minuters massage är de mjuka, lena och ser riktigt fina ut. Enkelt att massera in moussen med den svalkande metallkulan.