Satsa på en bra nattkräm som är snäll mot huden!
1 av 2: Satsa på en bra nattkräm som är snäll mot huden! Foto: Shutterstock
Natten är den perfekta tiden att vårda ansiktet
2 av 2: Natten är den perfekta tiden att vårda ansiktet Foto: Shutterstock

Nattkrämer och masker som förvandlar huden när du sover

Vakna upp till fräsch och strålande hud!

Hälsoliv har testat nattkrämer, oljor och masker som peelar, stramar upp och återfuktar huden på djupet.

Natten är den perfekta tiden att vårda ansiktet. Feta, näringsrika nattkrämer får tid att sjunka in och aktiva masker har sin chans att peela och boosta huden. I det här testet har vi samlat ett antal härliga nattmasker och -krämer som ser till alla olika behov: Från lugnande och djupt återfuktande till exfolierande och cellförnyande.

Rebalancing night balm, Aco

Annons: Hitta bästa priset på Aco:s nattkräm just nu – se Prisjakt (extern länk)

En nattkräm till budgetpris som lovar mycket. Den ska bekämpa orenheter, balansera huden och motverka fina linjer. Dessutom innehåller den exfolierande enzym som ska avlägsnar döda hudceller samt hyaluronsyra som tillför fukt och förbättrar hudens elasticitet. Och som grädde på moset utlovas ”pure glow”. Håller den vad den lovar?  Efter applicering känns det som om huden stramar något, men på morgonen känns den återfuktad, lugn och plumpad. Efter ett par veckor användning upplevde två av tre testare att huden hade en härlig lyster. Den tredje tyckte om känslan av krämen och kände sig återfuktad men tyckte inte att de synbara resultaten var så stora.

Night cream, Lernberger Stafsing

Reducera fina linjer, ge lyster åt torr hud eller få en jämnare hud? Välj en nattkräm efter dina behov. Foto: Shutterstock

Annons: Hitta bästa priset på nattkrämen från Lernberger Stafsing just nu – se Prisjakt (extern länk)

En effektiv lyxkräm med retinol som påskyndar cellförnyelsen och motverkar bland annat rynkor och akne. Krämen känns lätt på huden och har en fräsch doft, som uppskattades av testarna. Även den smidiga pumpförpackningen som doserar precis lagom med produkt var en hit. Krämen sjunker in snabbt i huden men på morgonen känns hyn fortfarande återfuktad och len. Även om en upplevd ”uppstramning” av huden inte riktigt inföll sig under testperioden upplevde testarna lyster och jämnare hud.

Ajaton nordic ageless night cream, Lumene

Annons: Hitta bästa priset på nattkrämen från Lumene just nu – se Prisjakt (extern länk)

En mjukgörande härlig nattkräm med ingredienser från de nordiska skogarna. Men när det kommer till effekt är det nog inte de fermenterade hjortronen, lingonstamcellerna eller ljungen som gör mest, utan niacinamide (som stärker hudens egen elasticitet och dämpar inflammation i huden – hallelujah!) och återfuktaren squalane. Den innehåller även sheasmör, vilket är bra för torr hud man kan ge upphov till finnar om man har problem med tilltäppta porer. Krämen är fantastiskt återfuktande, men ger inte någon wow-effekt.

LÄS OCKSÅ: Allt du borde veta om squalane (DAMERNAS VÄRLD)

Peel me radiance peeling sleeping pack, Make P:rem

Annons: Hitta bästa priset på nattmasken från Make P:rem just nu – se Prisjakt (extern länk)

Sovmask för torr och känslig hud som på ett skonsamt sätt förnyar hudens yta över natten. Konsistensen är gel med en otroligt fräsch och frisk doft. PHA-syra, som är skonsammare än AHA, återfuktar samtidigt som den exfolierar. En lätt kittlande känsla i ansiktet kan anas vid applicering, på samma gång som den känns svalkande. Det tar en stund för masken att sjunka in i huden, vilket gör att mycket av det goda överförs till kudden om man smörjer precis innan läggdags – inte så roligt. Det är också lite oklart hur ofta man ska använda den. Fast i slutändan är det en bra nattmask som gör huden i skick som ny.

Tea tree anti-imperfection night mask, The body shop

Annons: Hitta bästa priset på tea tree-masken från The body shop just nu – se Prisjakt (extern länk)

En vegansk nattmask som utlovar fräschare hud och reducering av ojämnheter i huden när man sover med hjälp av den magiska ingrediensen teträdolja, eller tea tree oil som det också kallas. Masken är illgrön och påminner om Flubber och har, på grund av oljan, en något stickande doft. Men den den går snabbt in i huden och gör att den känns svalkande lugn och fräsch bums. Den har en nedtonande effekt på rodnad och passar bra till problemhy där finnar är ett vanligt inslag.

LÄS MER: Stor guide: Huspecialisten om hur du använder syror 

Overnight retinol oil, Pixi

Annons: Hitta bästa priset på retinololjan från Pixi just nu – se Prisjakt (extern länk)

Det första man lägger märke till med den här veganska nattoljan är att den har både vanlig kork och pipett. Retinol (i kombination med retinylpalmitat), peptider och ceramider nämns som ”hudälskande” ingredienser i den här nattoljan. Färre fina linjer, mindre synliga porer och en jämnare hudton utlovas. Om man är van vid retinol är den här gissningsvis för mesig, men om man är nybörjare och en torris är den absolut värd att prova. Den kommer göra huden lenare och jämnare.

Powerbright TRx pure night cream, Dermalogica

Annons: Hitta bästa priset på nattkrämen från Dermalogica just nu – se Prisjakt (extern länk)

En vegansk nattkräm som mjukgör och jobbar på cellnivå när du sover. Den stimulerar kollagenproduktionen, ljusar upp pigmenteringar och ger lyster till huden. Förpackningen har en hygienisk pump som gör det lätt att dosera. Det som drar ner upplevelsen något är att den osar medicin. Det känns ärligt att inte dölja med parfymer, men ger inte direkt någon spakänsla. Däremot gör den vad den ska: Huden känns klar och återfuktad på morgonen och efter ett par veckor användning tycks pigmenteringarna ha bleknat. 

Blue therapy amber algae revitalize night cream, Biotherm

Annons: Hitta bästa priset på nattkrämen från Biotherm just nu – se Prisjakt (extern länk)

En kräm med en tjock konsistens för ansikte, nacke och dekolletage. Produkten innehåller en alg som tillsammans med de andra ingredienserna ska stärka och återfukta huden. Konsistensen är tjock, nästan som en salva, men krämen går snabbt in i huden. Redan efter några nätters användning känns huden rejält återfuktad, len och fräsch med naturlig lyster. 

LÄS MER: Sköna oljeserum som gör under för torr hy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!