"Konstgjord hud" döljer rynkor och fina linjer

Forskare från bland annat Massachusetts Institute of Technology (MIT) har tagit fram en "andra hud" som effektivt döljer ålderstecken som rynkor.

Foto: Melanie Gonick/Mit

1 av 4: Forskare från bland annat Massachusetts Institute of Technology (MIT) har tagit fram en "andra hud" som effektivt döljer ålderstecken som rynkor.

<p>Till vänster: Med den nya metoden. Till höger: Utan den nya metoden.</p>

Foto: CNN

2 av 4: <p>Till vänster: Med den nya metoden. Till höger: Utan den nya metoden.</p>

Daniel Anderson, professor i kemiteknik: "Jag kan inte se varför man inte skulle kunna använda den här som vilken annan sminkprodukt som helst".

Foto: Cnn

3 av 4: Daniel Anderson, professor i kemiteknik: "Jag kan inte se varför man inte skulle kunna använda den här som vilken annan sminkprodukt som helst".

Produkten appliceras i två steg.

Foto: Youtube/Mit News

4 av 4: Produkten appliceras i två steg.

Med åren kommer de smygande. De där små, små linjerna som sedan blir till rynkor.

Det finns åtskilliga krämer och serum som lovar en slätare hud.

Men nu har forskarna tagit jakten på evig ungdom ett steg längre - med ett "andra skinn".

Andra har också läst

Många av oss är besatta av tanken att bli av med celluliter, minimera rynkor och dölja alla andra typer av ålderstecken.

Just rynkor och linjer i ansiktet är en mångmiljardindustri. Men nu har forskarvärlden gett sig in i leken med ett riktigt "wild card".

LÄS MER: Kokosolja – "miraklet" för din hy och ditt hår

Det är forskare på Massachusetts Institute of Technology (MIT) och Harvard University som tagit fram ett nytt sätt som tillfälligt döljer rynkor omedelbart.

Det handlar om ett "andra skinn" som läggs utanpå huden och döljer eventuella ålderstecken som rynkor och linjer – men det kan även användas för att skydda irriterad hud och eksem.

Forskaren: Kan användas som vilket smink som helst

Enligt deras studie, som nyligen publicerades i The Journal of Nature Materials, är produkten tillverkad av kemikalier som alla är godkända i USA.

Lösningen bildar en form av elastisk film som användaren applicerar direkt på huden i två steg. Den torkar på huden inom bara några minuter och är lätt att ta bort.

– Min erfarenhet är att kanterna kommer fram efter ett par dagar, det blir ungefär som en bit tejp som du kan dra av, säger Daniel Anderson, professor i kemiteknik på MIT och en av studiens författare till CNN.

Produkten har testats på en mindre grupp på 170 deltagare. Ingen av dem fick någon allergisk reaktion.

– Jag kan inte se varför man inte skulle kunna använda den här som vilken annan sminkprodukt som helst, säger Anderson till MIT News.

LÄS MER: 37 enkla knep som gör dig yngre

Se filmen om hur det fungerar här:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här