Foto: Shutterstock

Fuska fram brännan: Test av brun-utan-sol

Välj skugga framför sol, så åldras inte huden lika snabbt. Brun-utan-sol finns i alla slags konsistenser, från vattenbaserade mister till färgade krämer och transparenta sprayer.

Experten testar tre favoriter

Så fixar du jämn bränna

1. Skrubba kroppen fri från gamla hudceller i duschen. Smörj in huden med en fuktkräm, smörj extra på torr hy. Huden ska vara rejält återfuktad, torra partier suger lättare upp brun-utan-sol-produkten varför de blir mörkare.

2. Applicera brun-utan-sol, gärna med hjälp av en applikatorhandske. Se till att du får jämna och naturliga övergångar. Fukta en frottéhandduk lätt och dra över huden så att du inte får några skarvar. Tvätta händerna, om du inte använder handske. Vänta med att duscha eller träna.

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper

TEST AV BRUN-UTAN-SOL

Self tan purity bronzing water face mist, St. Tropez

Tropisk doft

ANNONS: Billigaste priset på denna brun-utan-sol – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Misten är superfinfördelad och har en god tropisk doft, den kladdar inte och dunstar snabbt. Jag har pigment- fläckar som suger upp mer kräm och brun-utan-sol kräm gör ansiktet fläckigt – men med misten täcker jag fläckarna med concealer innan jag sprejar och det funkar perfekt.

Tan spray, Ida Warg

Funkar upp-o-ner

ANNONS: Billigaste priset på denna brun-utan-sol – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Är skeptisk till kändisar som startar skönhetsprodukter, men influencern Ida Warg’s brun-utan-sol-sprej är riktigt bra. Gillar att sprejen funkar i 180 grader, man kan alltså lätt hålla flaskan upp och ner. Den saknar tyvärr färg, vilket gör den svårare att få jämn, men med lite teknik så går det lättare. Plus för priset.

Tan'n go 2 hours sunless, Selfie

Brun på två timmar

ANNONS: Billigaste priset på denna brun-utan-sol – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Färgad kräm som gör det lättare att applicera jämnt på huden. På förpackningen står att man ska skölja av krämen efter ett par timmar, men det tyckte jag inte behövdes. Huden ska torka i en kvart innan påklädning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!