Fuktabomba huden: Test av sheasmör

Boosta vinterhuden med sheasmör.

Foto: Shutterstock

Boosta vinterhuden med sheasmör.

Salvaliknande, krämig eller flytande - punktmarkera torra ben och nariga armar eller smörj in hela kroppen. Sheasmör är rik på fukt och fett som gör vinterhuden len, mjuk och återfuktad på djupet.

Andra har också läst

3 tips för att skapa en skyddande barriär

1. Torkar ut 

Vinterns kyla i kombination med torr inomhusluft går hårt åt huden, det är därför fötter, ben och andra utsatta partier ofta får en hud som blir fnasig och kliande. Huden blir också torrare av varma duschar och/eller varma bad.

2. Fuktbarriär

Det går utmärkt att kombinera olika krämer i ett slags lager-pålager teknik, som både ger fukt och fett. Smörj i så fall först in kroppen med en lättare lotion och därefter med en fyllig balm.

3. Vitaminrikt

Sheasmör utvinns ur det afrikanska shea-/karitéträdets nötter, innehållet är återfuktande, vitaminrikt och ger huden ett slags skyddande hinna som kapslar in fukten. 

TEST AV 3 SHEASMÖR

Ultra rich body cream, L’Occitane

Fuktbomb

Pris: Billigaste priset på detta sheasmör just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

En luftigt krämig konsistens som är skön att smörja in, den absorberas genast och gör huden härligt len och ordentligt återfuktad. Gillar också burkförpackningen i plast som inte riskerar att ha sönder handfat eller badkar om man tappar greppet. Doftar svagt av mandel.

Shea Nourishing Body Lotion, Body shop

Går snabbt in

Pris: 155 kronor/200 ml 

En lättare lotion med en smidig konsistens som snabbt går in i huden gör den till ett bra alternativ när man har bråttom. Sägs återfukta i 72 timmar, fast det är inget jag har märkt av. Svag, god doft och en bra tubförpackning i plast med knäpplock. Shea-smöret utvinns i en hållbar produktion i Ghana.

Skin Food Body Butter, Weleda

Måste masseras

Pris: Billigaste priset på detta sheasmör just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Riktigt smörig konsistens som behöver masserar in för att den ska absorberas. Masserandet får upp blodcirkulationen vilket är bra, nackdelen är att det tar sin tid.

Huden blir i varje fall rejält fuktmättad och narigheten försvinner. Innehåller shea- och kakaosmör.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här