Foto: Shutterstock / SHUTTERSTOCK

Friskare hy med fuktboostande lotion

Välkomna våren med en hud som känns mjuk, len och återfuktad. Smörj in dig morgon och kväll så får du en friskare hy som läker sår och skador bättre, på köpet blir huden dessutom spänstigare.

Vintermånadernas kyla i kombination med torr inomhusluft går hårt åt huden, det är därför fötter, ben och andra utsatta partier ofta får en hud som blir fnasig och kliande. Oftast räcker det att smörja in ett tunt lager bodylotion/kräm på huden direkt efter duschen medan huden är fuktig. Är huden torrare på sina ställen smörjer man in en gång till. 

Glöm inte att med jämna mellanrum skrubba bort gamla hudceller medan du duschar så tar huden bättre upp krämernas lugnande och återfuktande ingredienser.

Dra ner på varmvattnet när du duschar eller badar, det varma vattnet gör huden torrare eftersom det tar bort det naturliga fett som hjälper huden att binda fukt.

Det går utmärkt att kombinera olika krämer i ett slags lager-på-lager teknik, vissa ger fukt och andra ger fett. Smörj i så fall först in kroppen med en lättare lotion och därefter med en fyllig balm som punktmarkerar områden som är extra torra: fötter, ben, armbågar, hals samt dekolletage.

Lipikar balm AP+M, La Roche Posay

Prisvärd fuktboostare

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

En helt fantastiskt effektiv kräm om man som jag har en torr och känslig hy. Huden blir rejält återfuktad och resultatet håller i sig en hel dag utan problem, efter ett par veckors insmörjning har huden blivit helare, utan torra fläckar. Lättapplicerad konsistens, den går inte in på en gång så man får vänta en liten stund med att klä på sig. Helt utan doft, vilket jag gillar. Innehåller karitésmör, niacinamid och ingredienser som balanserar hudens mikrobiom.

Deep comfort body moisturizer, Clinique

Bra vardagslyx

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Fylligt krämig och doftlös konsistens som går snabbt in i huden utan att lämna någon kladdig känsla. Bäst är att smörja in huden medan den är fuktig, direkt efter duschen, då blir den extra dryg. Krämen håller huden härligt mjuk och återfuktad hela dagen. Helt enkelt bra vardagslyx. Innehåller E-vitamin .

Ahlens.se

Skin revealing body lotion 10% AHA, Paulas Choise 

Botar knottrig hud

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

En lätt silkig konsistens som är skön att applicera, har en mer serumliknande formula med aha-syra som verkar exfolierande, innehåller även antioxidanter och anti-irriterande ämnen. Har passat min hud superbra då jag har knottror på armar och ben, de försvann efter en tids användning. Påstås tona ner solskador, men jag ser ingen skillnad - kanske lite bättre lyster men huden känns definitivt mjukare och lenare.

LÄS OCKSÅ: Bästa sminkprodukterna för dig med torr hy  

LÄS OCKSÅ: Experten: Så får din torra hy lyster och glow 

Från arkivet: Snygg vardagssminkning på bara fem minuter

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!