Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Hudvård

Publicerad 18 maj 2019 19:00

Fixa felfri hy med lyxig foundation

Att lägga en extra slant på foundation är ofta en god idé.

Att lägga en extra slant på foundation är ofta en god idé.

Foto: STOCKYIMAGES - STOCK.ADOBE.COM 79488745

Det har aldrig varit så lätt att trolla fram illusionen av den perfekta hyn. Allt som krävs är en proffsig foundation med dryga, smidiga pigment som ger huden osminkat resultat trots att den täcker skavanker och jämnar ut hudtonen.

Är det något du ska lägga pengarna på så är det foundation - hudens basplagg. Själv har jag flera: färgad dagkräm på skogspromenaden, lätt utjämnande på jobbet och en med fina lystergivande pigment för glamourösa kvällsaktiviteter.

Testa fram färgen i dagsljus genom en klick på käkbenet. Nyansen ska smälta ihop med den egna huden eller på sin höjd vara en nyans ljusare för att undvika alltför mörka linjer. Använd personalen på varuhusets sminkavdelning eller i butiken om du är osäker på din hudnyans och hudtyp. 

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper 

TEST AV FOUNDATION

Skin illusion, Clarins

Lätt & fräsch

ANNONS: Billigaste priset på denna foundation – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Gillar allt från den smarta pipettförpackningen till den smidiga konsistensen, ett par droppar döljer i ett nafs alla skavanker och ger en osminkad look. Plus även för den dryga konsistensen som kan användas separat eller blandas ut i dagkrämen. Finns i tolv nyanser. 

Studio Fix Fluide SPF 15, Mac Cosmetics

Färgfixare

ANNONS: Billigaste priset på denna foundation – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Den här kan man lägga lager på lager för ett mer täckande resultat, eller så blandar man ut den med sin dagkräm för en lättare touch. Den finns i enormt många nyanser, över 50, så det är viktigt att man hittar rätt nyans för bästa resultat. Snygg lyster, men varför glasflaska? 

Teint Idole Ultra Wear Nude, Lancôme

Osminkad look

ANNONS: Billigaste priset på denna foundation – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Jag har alltid gillat Lancômes foundation, den här är inget undantag. Elastiska och dryga pigment som täcker utan att det ser sminkat ut. Det sämsta är förpackningen som doserar lite väl mycket, man måste vara enormt lätt på handen. 15 nyanser.