Foto: Shutterstock

Få en snygg hy med marinerade pads

Huden blir glåmig och grå när gamla hudceller packar ihop sig på hudytan. Lösningen är praktiska bomullsrondeller som marinerats med olika syror, enzymer och andra rengörande ingredienser

– de putsar huden ren och fräsch i ett nafs.

Här testar redaktören tre produkter.

Nya hudceller bildas dagligen och när gamla hudceller ligger kvar på huden täpper de till porerna vilket ger huden ett glåmigt intryck, huden får också mycket svårare att ta till sig efterföljande krämer. Det är därför man med jämna mellanrum behöver peela och putsa bort de gamla cellerna.

Gör så här: Svep padsen på en rengjord hy över ansikte, hals och dekolletage. Undvik ögon och mun. Sticker det lite i början är det normalt, känslan ska dock lägga sig snabbt. Vissa peelingar ska sköljas av, andra inte – läs innehållsförteckningen. Smörj huden med en vårdande och fuktboostande kräm efteråt.

Tips! En till två gånger i veckan eller varannan vecka – hur ofta du ska peela beror på din hudtyp. Reagerar huden har du produkter som inte passar eller så peelar du dig för ofta.

TEST AV MARINERADE PADS

Resurface Smooth Surface Daily Peel, Neostrata

Resurface Smooth Surface Daily Peel, Neostrata
Dryg favorit

En exfolierande lösning på 60 ml hälls över padsen som blir rejält marinerade, det gör att halv rondell räcker mer än väl till ansiktet vilket känns bra med tanke på priset. Skön textur, de är lätta att få isär och är behagliga att dra över huden. Känns superproffsiga, tycker verkligen att man känner att huden aktiveras och får en fräsch rosig lyster. Innehåller glykol- och aminosyra.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Skin Reboot Exfoliating Pads, Löwengrip

Foto: Skin Reboot Exfoliating Pads, Löwengrip
Skonsamma

Bästa ordet för dessa pads är ”lagom”, trots att de innehåller massor av bra ingredienser och gräver djupt i plånboken. Jag får ingen speciell känsla, men de känns skonsamma och ger huden en lite matt känsla. Möjligt att porerna syns mindre och att yttorrheten blir bättre. Huden känns lite stram efteråt. Innehåller 5% exfolierande AHA, cellförnyande niacinamid och lugnande allantoin.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Serum Activating Pads, No7

Serum Activating Pads, No7
Bra budgetval

Lagom marinerande bomullsrondeller med en slät och en grövre sida gör att man kan gradera exfolieringen, den grövre passar till exempel bra på näsa och näsvingar. Trots alla syror, exfolierande glycolsyra 10%, samt PHA- och AHA-syror, känns de doftfria padsen skonsamma. Porerna syns mindre, huden känns ren och får en snygg lyster. Du får mycket för pengarna!

Pris: 237 kronor/60 st – Apoteket hjärtat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!