Experten testar naturliga ansiktsmasker

Foto: Shutterstock

Nu är det skördetid! Blåbär, äpplen, svarta vinbär och tomater är några ingredienser i ansiktsmasker som städar rent med små korn, ger fukt med naturligt extrakt eller fruktmarinerats för att ge lyster.

Här testar experten 3

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Ansiktsmasker finns i alla slags konsistenser, förpackningar och priser. Trendigast är maskerna som ingår i den koreanska skönhetsvågen, K-beauty. De finns inte bara i lekfulla förpackningar, utan också i engångsmasker, sheet mask: tunna bomullsdukar med utstansade hål för ögon, näsa och mun som marinerats i olika slags serum – mask väljs efter resultatet man vill uppnå. När en marinerad mask lagts klart i ansiktet, krama ur resten av serumet i handflatan och applicera över hals och dekolletage.

Tips!

Peela ansiktet innan du lägger en ansiktsmask så du får maximal utdelning av alla undergörande ingredienser.

TEST AV TRE ANSIKTSMASKER

Black currant Jelly exfoliator, Elemis

Blåbär exfolierar

Gillar den värmande känslan som uppstår efter att man applicerat krämen. Små fina korn, svartvin- bärspartiklar, masseras in och gör huden ren från gamla hudceller. Huden får en ren och len känsla. Innehåller även blåbär, svart te och prebiotika.

Annons: Läs mer om ansiktsmasken och köp här!(extern länk)

Tomatox magic massage pack, Tonymoly

Tomater återfuktar

Den filmjölkaktiga konsistensen känns skönt sval på huden, krämen masseras in på ren hy där den verkar i 5–10 minuter innan den sköljs bort. Huden känns uppfriskad, mjuk och len. Har en härlig doft och kul förpackning. Innehåller extrakt av tomat, citron och kiwi.

Annons: Läs mer om ansiktsmasken och köp här! (extern länk)

Slice mask sheet apple, Kocostar

Äpple ska ge lyster

Masken består av äppelformade tygbitar, enklast att placera på kinderna och pannan där de ska verka i 15–20 minuter innan resten av serumet masseras in. Passar bäst på en ung tjej. Dock, huden blir fin och viss lyster infinner sig, men huden känns klibbig resten av dagen.

Annons: Läs mer om ansiktsmasken och köp här! (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här