En bra hudvårdsrutin behöver inte kosta skjortan.
Det sämsta du kan göra för din hy är att tvätta ansiktet med vanlig tvål.
1 AV 2
En bra hudvårdsrutin behöver inte kosta skjortan.
Foto: SHUTTERSTOCK
2 AV 2
Det sämsta du kan göra för din hy är att tvätta ansiktet med vanlig tvål.
Foto: Shutterstock

Budgettips: Bästa rengöringen för ansiktet

En bra hudvård är en av höstens starkaste trender! Fast det krävs inga dyra mirakelkurer för att få en frisk och välskött hy, en bra början är en mild och skonsam rengöringsrutin med återfuktande ingredienser som håller huden i balans. 

Sluta med tvål. Tvättar du ansiktet med varmt vatten och vanlig tvål är det dags att sluta eftersom vanlig tvål rubbar hudens naturliga ph-balans vilket gör huden torrare och fnasigare. Använd i stället en rengöring som passar din hudtyp, de finns i allt från prisvärda basvaror till dyra lyxrengöringar fullmatade med vårdande ingredienser. 

Peela ibland – men inte för ofta

Huden behöver också hjälp med att ta bort de gamla hudcellerna som vandrar upp till hudytan i takt med att nya bildas. Peela därför bort gamla hudceller med jämna mellanrum, men peela inte för ofta – har man en känslig hy kan det räcka med varannan vecka. En tålig hy kanske behöver peeling var tredje dag. Viktigt är att du väljer en peeling som passar din hudtyp.

Tänk på huden som ett papper som varit vikt under en längre tid, även om du slätar ut papperet finns vecken kvar. Smörj in huden dagligen med fuktgivande och mjukgörande krämer så fylls hudens torrhetslinjer ut samtidigt som huden får en bättre spänst och lyster.

 

DermatoClean cleansing milk, Eucerin 

För känslig hy

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Mjuk och krämig konsistens som är skön att applicera, man liksom känner att den gör rent. Dessutom krävs det bara en liten mängd vilket gör att den räcker länge. Tvättar bort både foundation och mascara utan problem. Trots att min hy är superkänslig känns den mjuk och len utan minsta antydan till stram, innehåller återfuktande hyaluronsyra. Dessutom bra pumpförpackning.

 

Clear complexion cleansing gel, BeautyAct

Löddrande tvålkänsla

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Dryg basvara som gör det den ska, en liten klick av den geleaktiga konsistensen tillsammans med vatten ger en mjukt löddrande tvålliknande känsla. Klarar det mesta, men inte vattenfast mascara – då krävs det en remover. Veganskt innehåll berikad med återfuktande hyaluronsyra, fast min 60+ hy behövde extra tillskott av en efterföljande kräm vilket inte andra yngre testare behövde. 

Rengöringsgel, Apoliva

Prisvärd basvara

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Geleaktig formula som känns väldigt lätt i sin konsistens, den är oparfymerad men har en svag kemisk doft. En liten klick av gelén tillsammans med vatten tvättar bort både foundation och mascara, även om man får gnugga en del innan för att mascaran ska försvinna. Enkel plastförpackning med snäpplock som passar båda könen, jag fick faktiskt min man att använda den. Innehåller återfuktande glycerin.

LÄS OCKSÅ: Så ger du din torra hy lyster och glow 

LÄS OCKSÅ: Vårdar i snygga nyanser - här är höstens läppstift