Använd nattmask 1-2 gånger per vecka och se till att få ordentligt med sömn för att få en hy som mår bra.
Använd nattmask 1-2 gånger per vecka och se till att få ordentligt med sömn för att få en hy som mår bra. Foto: Shutterstock

Budgettips: Nattmasker som vårdar och ger fukt

Ge huden en extra energikick och smörj in den med en vårdande och fuktboostande nattmask som får verka under natten – det är ju när vi sover som kroppens reparationsverkstad jobbar som allra bäst.

Krämer i all ära, men vill du ge huden de bästa förutsättningarna är det två saker som är helt gratis som garanterat ger effekt.  Det första är sömn. På natten när vi sover jobbar kroppens reparationsverkstad som bäst, det är då förnyelsen av tillväxthormoner och uppbyggnaden av våra celler sätter i gång att produceras och repareras. Dessutom städas gifter och slaggprodukter bort av den ökade blodcirkulationen samtidigt som stresshormonet kortisol minskar.

Nattmasker används som en kur en till två gånger i veckan, men om huden är i kris kan de närande krämerna appliceras som en intensivkur några nätter i rad.

Det handlar också om motion. Tyvärr är det så huden åldras snabbare om vi sover dåligt, den blir skörare, mindre spänstig och läker inte lika lätt. Har du svårt att få till din skönhetssömn är ett tips att gå timslånga promenader utomhus, motionen och den friska luften är ett billigt och hälsosamt sätt att hjälpa sömnen på traven. Dessutom stärker promenader hjärtat och blodcirkulationen vilket i sin tur ger dig en hy med mer lyster.

TEST AV BILLIGA FUKTBOOSTANDE ANSIKTSMASKER 

Cica rescue skin paste, No7 Laboratories

Stärker känslig hy

Gillar den krämiga och fylliga konsistensen som läggs på med en medföljande spatel. Masken ska verka i fem minuter och sedan masseras in i huden så blir det mindre kladdigt på kudden. Lite meckigt kanske, men klart värt besväret då huden har en bra spänst och lyster på morgonen. Innehåller centella asiatica, en ört som kickar i gång blodcirkulationen och boostar cellförnyelsen.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Hydration nattmask, Apoliva

Vegansk

Den vattniga geleaktiga konsistensen ger en lätt kylande känsla när den appliceras, krämen lägger sig som tunn hinna på huden och det tar ett tag innan den absorberas, lite kladdig alltså. Om man inte brukar använda hudvårdande produkter är det här en bra återfuktande budgetmask som också doftar milt och gott. Innehåller vattenplantextrakt av bambu, lotus och vattenlilja, glycerin och avokadoolja.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Moisture support overnight face mask, Skin Treat

Fuktboostande

Masken läggs på som en vanlig nattkräm och den ger ungefär samma resultat. Jag ser ingen större skillnad, vilket jag hade förväntat mig av en mask. Möjligt att den inte är tillräcklig fuktboostande för min 50+ hy, passar nog bättre på en yngre hud. Den lätta konsistensen sugs snabbt upp och ger ingen kladdig känsla. Bra pumpförpackning och god svag doft. Innehåller avokadoolja, och probiotika samt antioxidantrik fikonkaktusolja.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Bonustips: Smooth surface glycolic peel pads, Neostrata, 

Marinerade rondeller som gör huden ren så att den kan suga åt sig boostande nyttigheter i masker, krämer och serum. Extra plus är att huden får en jämnare yta och friskare hudton.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

LÄS OCKSÅ: Bästa skönhetsprodukterna under 150 kronor 

LÄS OCKSÅ: Bästa sminkprodukterna för dig med torr hy  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!