Bäst i test: Svalkande ögonkräm som dämpar puffighet

En bra ögonkräm kan sudda ut torrhetslinjer.

Foto: Shutterstock

En bra ögonkräm kan sudda ut torrhetslinjer.

Vårdande ingredienser, lättflytande konsistenser och svalkande metalltoppar gör huden runt ögonen mindre svullen. I bästa fall suddas även torrhetslinjerna ut. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Huden runt ögonen har färre talgkörtlar vilket gör den tunnare och mer känslig, dessutom har ögat cirka 10 000 blinkningar per dag. Allt detta gör att huden får torrhetslinjer, somliga får också mörkare partier under ögonen då blodkärlen lyser igenom den tunna huden. Svullnad är ett annat vanligt problem, orsaken kan vara allt från för lite eller för mycket sömn till dåliga kostvanor. 

En dränerande ögonmassage är bra om man behöver dämpa svullnaden. Använd kylskåpskalla ögonkrämer – med eller utan metallapplikator som masseras in med lätta tryck inifrån ögonvrån och ut, över och under ögat. Gör det gärna flera gånger så stimulerar du blodcirkulationen och därmed dränaget.

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansiktskrämerna för alla hudtyper

Neovadiol lip and eye care, Vichy

Ögonkrämen funkade bra på min superkänsliga och torra klimakteriehy, den svider inte utan känns bara skön och svalkande. Huden har färre torrhetslinjer, de har liksom plumpats upp. Doftlös fast konsistensen, men ändå mjuk. Innehåller återfuktande och cellstimulerande ämnen som pro-xylane. 

Pris: Billigaste priset på denna ögonkräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Pure dew drops, Lumene

Jag älskar kalla ögonkrämer eftersom jag ofta får påsar under ögonen – värme, sol, långa sena middagar och vin gör inte saken bättre. Klappar och masserar in en liten droppe gelkräm per öga och huden känns sval och skön länge. Innehåller vårdande björksav och reparerande vitamin B5.

Pris: Billigaste priset på denna ögonkräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Hydra eclat eye contour, By Terry

Behagligt kylande applikator som fördelar balmen som den ska. Det gör att den är dryg, vilket känns bra. Mjuk lystergivande konsistens, innehåller E-vitamin och mikroprismer, som snabbt tas upp av huden som känns sval, återfuktad och uppstramad.

Pris: Billigaste priset på denna ögonkräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Tips!

Förvara ögonkrämerna i kylskåpet så känns krämen alltid sval och skön mot huden. Saknar ögonkrämen en metallapplikator kan du dutta på krämen med fingret och sedan dra ut den inifrån ögonvrån och ut med baksida av en kall tesked så får du samma svalkande effekt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här