Bäst i test: Sommarens miljösnälla duschkrämer


Sommarlivet innebär inte alltid att man har rinnande vatten som är anslutet till ett reningsverk. Då känns det rätt att använda duschkrämer som är så snälla som möjligt för hälsan och miljön.

Foto: Shutterstock

Sommarlivet innebär inte alltid att man har rinnande vatten som är anslutet till ett reningsverk. Då känns det rätt att använda duschkrämer som är så snälla som möjligt för hälsan och miljön.

Morgondopp i sjön eller kvällstvätt i utomhusduschen – sommarens bästa duschkrämer ska ha miljösnälla ingredienser och nedbrytningsbara förpackningar. Doftar de dessutom frisk och fräscht ger det extra poäng.

Andra har också läst

För hälsa och miljö. Sommarlivet innebär inte alltid att man har rinnande vatten som är anslutet till ett reningsverk. Då känns det rätt att använda duschkrämer som är så snälla som möjligt för hälsan och miljön.  

Fukta och skrubba. Även om duschkrämerna har återfuktande ingredienser blir huden mjukare och tåligare om du efter duschen smörjer in dig med en återfuktande lotion. Skrubba också regelbundet bort alla gamla hudceller så kan huden lättare tar upp krämernas fukt och näringsämnen.

Summer garden shower, Weleda

Pris: 99 kronor/200 ml.

Kokos & sesamolja

Gillar den krämigt lena konsistensen som känns skön på huden, den ger huden en lite fetare och fuktliknande känsla. Bra förpackning som doserar lagom med mängd. Löddrar knappt något och har en svag syrlig doft som inte känns syntetisk. 

Måseskär duschkräm, Apoliva

Annons: Lär mer och köp duschkrämen här (extern länk)

Glycerin & sockerbeta

Fräsch doft, om en sommarvind doftar så kanske det så här. Bra konsistens, den är inte för tunn så att allt rinner ut och den ger ett mjukt fint lödder som även gör hårt smutsade händer rena. Huden känns inte uttorkad efter duschen. Plus för förpackning i bioplast.

LÄS OCKSÅ: Guide: Solkrämer som är bra för både dig och miljön

Idratazione shower gel, N.A.E

Fikon & hibiskus

Annons: Läs mer och köp duschkrämen här (extern länk)

En genomskinlig konsistens med ett mjukt bubbligt lödder. Den är dock i rinnigaste laget vilket gör den svårdoserad – det kommer för mycket ur förpackningen vilket gör att den tar slut snabbt. Fin fräsch lite tvålaktig doft. Fin förpackning.

LÄS OCKSÅ: Ta hand om ditt sommarhår med frisörens bästa tips

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer