Test av peeling – som ger huden lyster

Gamla hudceller täpper till porerna och ger huden en grådaskig nyans. Problemet löser du genom att ge huden en peeling med jämna mellanrum så får huden tillbaka sin lyster.

Det tar fyra till sex veckor för nya celler att vandra till hornlagret där de nöts bort eller faller av som torra hudflagor. Ligger gamla hudceller kvar täpper de till porer och ger huden ett glåmigt intryck. Om du putsar bort de döda hudcellerna får huden inte bara en snyggare lyster, den får också lättare att ta till sig serum och återfuktande krämer.

Gör så här: Applicera på ren och torr hy, massera med mjuka cirkel­ rörelser över ansikte, hals och dekolle­ tage. Undvik ögon och mun. De kan sticka lite i början, känslan ska dock lägga sig snabbt. Vissa peelingar ska sköljas av, andra inte – läs på innehållsförteckningen.

Tips: Om huden reagerar har du produkter som inte passar din hy eller så använder du peelingen för ofta!

TEST AV PEELING

Papaya Peeling, Maria Åkerberg

Papaya Peeling, Maria Åkerberg
För känslig hy

Bästa peelingen för min känsliga hy. Enzym­peelingen är oljig, kornen löses upp av varmvatten och blir till en mjukare kräm. Jag brukar låta den sitta minst en timma, ibland över natten – då med en mjukgivande mask ovanpå. Huden blir ren, mjuk och får snygg lyster. Perfekt kur om man ska fira något speciellt.

Annons: Hitta bästa pris på denna peeling – se Prisjakt (extern länk)

LCA Smart Peel Pads, Priori

LCA Smart Peel Pads, Priori
För tålig hy

Rondeller marinerade i en hög kon­ centration av syror som ger huden en lite stickig känsla, den går dock över. Har en tålig, lite fet hy och jag har använt padsen en till två gånger i veckan. Huden känns ren och fräsch med färre synliga porer. Tyvärr torkar padsen rätt snabbt, så man får vara snabb på handen.

Annons: Hitta bästa pris på denna peeling – se Prisjakt (extern länk)

Peeling Pen, Eleni & Chris

Peeling Pen, Eleni & Chris
Passar alla

I skaftet finns en bomulls­ lindad spatel indränkt med återfuktande ämnen samt glykol­ och mjölksyra, lös­ ningen stryks på huden, den absorberas och ska inte sköljas bort. Huden blir mjuk och får en fin lyster. Pennan slinker lätt ner i necessären, perfekt att ta med när man reser. Passar alla hudtyper.

Pris: 69 kronor/ 2,5 ml

BONUS: Daily Repair Mousse, Evy

Daily Repair Mousse, Evy

Mousse som hjälper mot de flesta hudproblem. Läker även känslig och atopisk hy och förebygger kontaktallergi.

Annons: Hitta bästa pris på denna peeling – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!