Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Hudvård

Publicerad 12 feb 2019 18:00

Bäst i test: Mjukgörande handkräm

Foto: Adobe stock

När händerna utsätts för vind och kyla blir de lätt torra.

Men en handkräm i väskan eller jackan kan du alltid återfukta dina händer när det behövs.

Hälsoliv har testat handkrämer i olika prisklasser, se vilken som får bäst i test!

1. Mary Cohr Youth and beauty hand cream

Du kan hitta Mary Cohrs handkräm på amazon.com. 

Om produkten: Handkräm som ska verka föryngrande och även minska synligheten av pigmentfläckar.

Handkrämen är fjäderlätt på huden och sjunker snabbt in utan att kladda. Rejält återfuktande och händerna känns lenare efter bara några användningar. Doftar ungefär som blommigt tvättmedel, och dessutom ganska starkt. Om man är doftkänslig är inte detta handkrämen man ska satsa på. Ingen av testpersonerna hade dock rynkiga händer eller pigmentfläckar, så om handkrämen hjälper mot det kan vi dock inte säga.

LÄS MER: De största skönhetstrenderna 2019 – smink, hudvård, naglar, hår 

2. Berså handlotion

Pris: Billigaste priset på denna handkräm just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Om produkten: Handlotion med stärkande egenskaper. Doften av pomerans ska ge styrka till sinnet medan extrakt från murgröna ska pigga upp huden. Finns även i dofterna Klätterros och Ängsklocka.

Det tar lång tid för handlotionen att sjunka in, och man känner sig lite fuktig om händerna efteråt. Den är ganska tunn, så det är inget för den som har riktigt torra händer. Kommer i en stor pumpflaska, så den är inget för handväskan. Däremot passar den superbra att ha i badrummet. Doftar gott, men ganska starkt. Är således inget för den doftkänsliga.

3. Eos Intensive hand lotion

Pris: Billigaste priset på denna handkräm just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Om produkten: Vegansk handkräm som ska återfukta i upp till 24 timmar. Finns i fyra dofter; Vanilla/Orchid, Cucumber, Berry blossom och Fresh flowers.

Fast och krämig konsistens som är lätt att applicera. Handkrämen sjunker in snabbt och lämnar kvar en mjuk hinna, utan att man känner sig kladdig. Händerna känns lena men inte riktigt som om de blir återfuktade på djupet. Doftar väldigt gott och lagom mycket, samt har en annorlunda och smidig förpackning. Passar perfekt även i en liten handväska!

LÄS MER: Så enkelt kopierar du nya nagellackstrenden 

4. Försvarets hudsalva

Pris: Billigaste priset på denna handkräm just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Om produkten: Handsalva som ska vara extra vårdande och skydda mot yttre påfrestningar så som vind, vatten och kyla.

Handsalvan är väldigt fet och tar tid på sig att sjunka in. Som ett resultat av det känns händerna flottiga och man lämnar fettfläckar på allt man rör vid. Som en sista insmörjning innan läggdags funkar den dock. Ska dofta vanilj men doftar mer neutralt, och kanske lite syntetiskt. 

5. Gilda Intensive hand treatment

Du kan hitta Gildas handkräm på gildacosmetic.se.

Om produkten: Rik handkräm som ska återfukta och reparera huden.

Handkrämen är väldigt rinnig i konsistensen. Den sjunker dock in snabbt och känns återfuktande. Händerna blir mjuka och lena. Plus för att handkrämen även är bra för nagelbanden, som gärna också blir torra under vintermånaderna. Överlag, tummen upp!

LÄS MER: Guide: Vad är ekologisk hudvård? 

6. CeraVe Reparative hand cream

BÄST I TEST!

Pris: Billigaste priset på denna handkräm just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Om produkten: Oparfymerad handkräm som ska verka vårdande för mycket torra och nariga händer. Ska stärka hudbarriären och innehåller tre essentiella ceramider och hyaluronsyra.

Smidig och tjock kräm som trots sin konsistens sjunker in snabbt i huden. Händerna känns lena och återfuktade, och mindre torra redan efter en användning. Stort plus för att den är parfymfri! Förpackningen är inget att hurra över utseendemässigt, men eftersom innehållet är så bra är den förlåten!

7. Bulldog Original hand cream

Pris: Billigaste priset på denna handkräm just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Om produkten: Handkräm som ska vårda händerna utan att kännas kladdig eller fet. Innehåller bland annat jojoba och vitamin E.

Tunnare kräm som sjunker in i huden fort. Efter användning känns händerna mjuka och lena, men denna handkräm är inte för den med riktigt torra händer. Doften är väldigt trevlig och hänger kvar länge, utan att vara för påträngande. 

8. Berså handcreme

Pris: Billigaste priset på denna handkräm just nu - se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Om produkten: Rik och återfuktande handkräm med antioxidantrika bomulls- och blåklintextrakter. Finns i tre dofter; Pomerans, Klätterros och Ängsklocka,

Produkten känns lagom krämig och sjunger snabbt in i huden. Känslan av insmorda händer stannar kvar ett tag, utan att händerna för den sakens skull känns feta. Händerna känns lena och återfuktade. Krämen doftar gott och fräscht, och har en väldigt smidig och fin förpackning.