Känslig hy kan reagera på produkter som innehåller aktiva ingredienser. Du behöver vänja den genom att applicera lite kräm varannan dag tills det slutar svida.
1 av 2: Känslig hy kan reagera på produkter som innehåller aktiva ingredienser. Du behöver vänja den genom att applicera lite kräm varannan dag tills det slutar svida. Foto: Shutterstock
Slarva inte med rengöringen, men använd milda rengöringsprodukter.
2 av 2: Slarva inte med rengöringen, men använd milda rengöringsprodukter. Foto: Shutterstock

Bäst i test: Krämer som botar problemhy

Misströsta inte om huden blir känsligare, torrare och irriterad! Det finns lösningar för de flesta problem, somliga fixas på ett ögonblick medan andra kräver lite mer omsorg.

Här kommer tre krämer som fått högsta betyg av oss!

Om du har en känslig hy finns det vissa saker som är extra viktiga att tänka på. Det första handlar om rengöring. Använd milda rengöringsprodukter, undvik alltför hett vatten och smörj in huden med fuktighetsbevarande krämer som stärker hudbarriären. Några bra, väldokumenterade ingredienser i krämer för ansiktet är niacinamid, ett vitamin B3-derivat, allantoin, vallörtsextrakt, och probiotika som stärker hudens goda bakterier. 

Tips! Använd en skonsam peeling en gång i veckan om du har en yttorr hud – gamla hudceller som ligger som en hindrande yta. Annars kan inte huden ta till sig fuktkrämens vårdande ingredienser.

Tänk också på att huden kan reagera på krämer med aktiva ingredienser. Om det svider kan du se om huden vänjer sig genom att applicera lite kräm varannan dag tills det slutar svida. Undvik produkter med starka syror, alkohol, parfym och korn-peelingar om du har en känslig hy.

Om huden producerar för mycket av proteinet keratin bildas små hårda knottror, keratosis pilaris, som en plugg ovanpå hårsäcksmynningarna. Det går att få bukt med problemet med en mix av exfolierande ingredienser som aha-, pha- och/eller bha-syra som löser upp pluggarna och mjukgörande bodylotion.

Niactil 4 %,  Elixir Cosmeceuticals

Läker känslig hy

En wow-produkt för min känsliga hy! Jag började med att smörja in huden varannan dag för att vänja huden, det sved lite till att börja med. Efter cirka en vecka såg jag skillnad, mina torrhetslinjer har plumpats upp och huden ser välmående ut. Testade försiktigt med att använda den på huden runt ögonen, lite i taget – och det har funkat. Efter tre veckor har mina torra veck som jag fått senaste halvåret har minskat. Innehåller 4% koncentrerad niacinamid.

Annons: Hitta bästa pris på denna mascara – se Prisjakt (extern länk)

Anti blemish peeling shower gel, Skin Treat

Botar knottrig hy

Mina armar och ben har efter min graviditet fått många hårda knottror/plitor som känns och syns. Nu har jag använt den här veganska serien varje gång jag duschar och huden blir bara bättre och bättre och plitorna färre och färre. Innehåller naturligt exfolierande syror och andra stärkande och vårdande ingredienser som zink och tea tree-olja. Önskar att det fanns större förpackningar. Doftar dessutom gott.

Vårdande handkräm, CCS

Fuktboostar händerna

Prisvärd handkräm som återfuktar väldigt bra, den har en skön konsistens som lägger sig som en skyddande hinna – men inte på ett obehaglig sätt. Den har även gjort mina torra och hårda nagelband mjukare, jag brukar få komplettera med en nagelolja – ingen annan handkräm har hjälpt tidigare. Innehåller återfuktande och mjukgörande karbamid och glycerin. 

Annons: Hitta bästa pris på denna mascara – se Prisjakt (extern länk)

LÄS OCKSÅ: Experten: Så får din torra hy lyster och glow 

LÄS OCKSÅ: Vintersäkra din hy med en uppdaterad hudvårdsrutin 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!