Återfukta huden med rätt fuktkräm.
1 AV 2
Återfukta huden med rätt fuktkräm.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Foto: Shutterstock

Bäst i test: Fuktkrämer som återfuktar huden

Fuktkrämer med naturliga ingredienser är ett sunt val när huden utsätts för sommarens sol, vind och salta bad. Lätta krämer ger en bättre spänst och mindre torrhetslinjer och en friskare och yngre hy.

Elisabet Garcia Dahlbäck

Fyra steg till en sommarfräsch hy

1. Rengöring: Använd återfuktande ansiktsrengöring i stället för vanlig tvål. Ta bort gamla hudceller med jämna mellanrum med en mild peeling.

2. Återfukta: Smörj in ansiktet morgon och kväll så blir huden mjuk och återfår sin fuktbarriär.

3. Solskydd: Tro inte att solskyddet gör att du kan vistas i solen hur länge som helst. För mycket sol gör huden läderartad, torr och rynkig.

4. Kost: Får du inte i dig tillräckligt med mineraler, vitaminer, bra fetter och proteiner syns det direkt på hud, hår och naglar.

LÄS OCKSÅ: STORT TEST: Bästa ansikts- och dagkrämerna för alla hudtyper 

TEST AV FUKTKRÄM

Anti-Age Global Dagkräm, Yves Rocher

Överraskande bra

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Överraskande bra basvara, den har en lätt och fin konsistens som snabbt sjunker in i huden som blir mjuk och len. Återfuktar utan att kännas fet samtidigt som huden har fått en snygg lyster.

Bio Argan Nourishing Moisturizer, Garnier

Ekocertifierad

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Lätt krämig konsistens som känns skön även på min känsliga hud. Den går in bra i huden som känns återfuktad, mjuk och behaglig – inte alls kladdig och det går bra att lägga makeup direkt efteråt. Nackdelen är doften som visserligen är god, men i mitt tycke alltför stark.

Super Bioactive Firming Day Cream, Estelle & Thild

För torrbollar

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se prisjakt (extern länk)

Den här krämen passar tyvärr inte mig, den är alltför fet vilket gör att den inte sjunker in. Kanske passar den bättre under vintern, eller om man har en väldigt torr hy? Bra pumpflaska, men lite väl stark doft.