Skänk huden lyster med essenser!
1 av 2: Skänk huden lyster med essenser! Foto: Shutterstock
Essenser appliceras före serum och krämer och efter rengöring.
2 av 2: Essenser appliceras före serum och krämer och efter rengöring. Foto: Shutterstock

Fuktbomba huden – test av essenser

Essenser verkar på djupet och förvandlar en glåmig och torr hud till en hälsosam hy med lyster. Dessa små droppar förser huden med godsaker till skillnad mot ansiktsvatten som tar bort och gör rent.

Här testar experten tre produkter

Det pratas allt oftare om nyttan av att använda essenser i den dag­liga skönhetsrutinen. De tunn­flytande emulsionerna appli­ceras över ansiktet efter ren­göring, men före serum och krämer. Många essenser fung­erar också som ett serum, och kan ta sig djupare ner i huden än en kräm vilket på sikt ger en mer synbar effekt, sam­ tidigt maximeras effekten av efterföljande produkter.

Gör så här: Ta några droppar i handflatorna och klappa in försiktigt. Är du riktigt torr kan du applicera fler gånger för bättre återfuktning.

Test av essenser

Intense Skin Renewal Glycolic Essence, Cool Derma 

Återfuktar

Lätt gelkonsistens som klappas in över ansiktet. Älskar känslan, ungefär som att man baddar ansik­tet med en väldoftande och nyttig fruktjuice. Efter två veckors användning känns huden fylligare. Innehåller aktiva ingredienser som vitamin B3, allatoin och zink och fruktsyror som verkar lätt exfolierande.

Annons: Hitta bästa pris på denna essens – se Prisjakt (extern länk)

Superfood Cica Calm Hydration Juice, Elemis 

Ger spänst

Älskar den svalkande känslan och friska gurkdoften. Konsistensen smälter fint in och lämnar ingen oljig känsla, huden känns mättad och återfuktad. Har använt den utan efterföljande dagkräm, och det funkar så länge man inte är alltför torr. Dyr, men dryg pumpdosering. Inne­håller vitaminer, gurkextrakt och återfuktande aloe vera.

Annons: Hitta bästa pris på denna essens – se Prisjakt (extern länk)

Collagen Tonic, Pixi

Jämnar ut

Vattnig konsistens, som ändå känns rik och vårdande. Huden blir mjuk och stramar inte, kanske blir hudtonen något jämnare efter ett par veckors användning – eller så inbillar jag mig. Har klappat in emulsionen med hjälp av händerna i stället för att använda bomullspads. Innehåller kokos­ vatten, collagen och peptider som påstås ge huden spänst.

Annons: Hitta bästa pris på denna essens – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!