Ge bleka ben en gyllene ton med brun-utan-sol.
Ge bleka ben en gyllene ton med brun-utan-sol. Foto: Shutterstock

Bäst i test: Få solkysst hud med brun-utan-sol

Låt bleka ben bli solkyssta spiror med hjälp av en bra brun-utan-sol-produkt.

BUS:a loss med en gel, en mousse eller en gradual tanning-lotion.

Här är de som är bäst i test oavsett om du vill bli lätt gyllene eller riktigt brunbränd.

Den sundaste brännan är inte den du får av att steka i solen, utan den du fejkar dig till, det är väl de flesta överens om vid det här laget. Men brun-utan-sol-produkter kan vara lite tricksiga att jobba med. Hur gör man egentligen för att resultatet ska bli jämnt och snyggt?

Med den här enkla guiden kommer du långt.

1. Skrubba

Gör dig av med gamla döda hudceller med en peeling eller kroppsskrubb. På ny hud kommer BUS:en att fästa bättre och sitta kvar längre.

2. Återfukta

Om din hud är torr är det lätt att pigmentet får extra bra fäste just där, och ger ett fläckigt resultat. Därför är det bra att smörja huden så att den är återfuktad när det är dags för brun-utan-sol.

3. Använd handskar

Fläckiga händer är ett vanligt problem när man använder brun-utan-sol. Ha därför hanskar på när du smörjer in kroppen. Händerna smörjer du sist, med hjälp av en bomullsrondell.

Tips! Det finns speciella vantar, tan applicators, som är till för att applicera brun-utan-sol jämnare över kroppen.

Annons: Hitta bästa priset på tan applicator-vantar just nu – se Prisjakt (extern länk)

4. Jobba uppåt

När du smörjer dig ska du börja nerifrån och upp, och jobba ut produkten i cirkelrörelser.

5. Låt det torka

Vänta med att klä på dig tills krämen torkat in, på så sätt slipper du missfärgade kläder och flammig finish. 

6. Rätta till misstag

Blev det inte riktigt bra? Då kan du i efterhand gå in och rätta till. Om du har blivit för mörk på vissa ställen kan du gå över området med en skrubbvante.

BÄST I TEST: Brun-utan-sol

Self tan purity bronzing water gel, St. Tropez

Annons: Hitta bästa priset på BUS från St Tropez just nu - se Prisjakt (extern länk)

Snygg, somrig och härlig förpackning med pump. Genomskinlig, tunn gel som är lite rinnig i konsistensen, och lättjobbad. Den går snabbt in i huden och färgar inte av sig på textilier. Den klassiska BUS-lukten maskeras med en härlig doft av tropiska frukter och blommor. Efter tre timmar har huden fått en solbränd look. Den gyllenbruna nyansen går åt det orangea hållet men ger ändå ett naturligt resultat. Efter en vecka har den sommarfräscha effekten avtagit och fejkbrännan börjar bli ojämn, men då är det bara att smörja igen! 

Sun kissed self-tanning body lotion, ACO

Annons: Hitta bästa priset på BUS från ACO just nu - se Prisjakt (extern länk)

Det här är ingen klassisk BUS, utan en bodylotion som gradvis ger en mycket lätt brun-utan-sol-effekt genom regelbunden användning. Kommer i en beige, ordinär plastflaska med en fantastiskt fiffig kork som man bara skruvar lite lätt på för att kunna klämma ut en smidig mängd. Krämen är lite rinnig men lätt att smörja in och går snabbt in i huden. Den distinkta BUS-doften slipper man dock inte ifrån och den sitter i i minst ett dygn efter varje insmörjning. Verkningstiden är ungefär fyra timmar och håller i sig i flera dagar. Absolut inget för den som vill ha snabba resultat, men fördelen jämfört med en vanlig BUS är att du inte riskerar att vakna upp som en morot och kan få ett naturligt resultat utan skarpa kanter.

Perfect bronze self-tanning tinted body foam, Mary Cohr

En återfuktande mousse som går att bygga upp gradvis från lätt gyllene till solbrun. Det coca cola-färgade skummet är lätt att applicera jämnt och slurpas fort upp av huden utan att kladda av sig. Färgen ser naturlig ut men drar åt det gula hållet och passar bäst om man själv har gula undertoner eller möjligen drar åt oliv. Färgen håller sig en vecka ungefär, men testarna var nöjda med att det inte blev fläckigt.

Peau parfaite autobronzant/self-tanner, Yves Rocher

Annons: Läs mer och köp här! (extern länk)

En bra nybörjar-BUS som ger lätt skimmer och bränna till kropp och ansikte. Färgen byggs upp gradvis och ger en lätt bränna på blek hy utan att dra för mycket åt det orange. Eftersom resultatet inte är så intensivt gör det inte så mycket om man inte får till det perfekt. Lukten är blommig och lyckas delvis dölja BUS-oset. Dock dras betyget ner av att det krävs ganska mycket produkt åt gången, och förpackningen är inte så stor.

LÄS MER: Bäst i test: Guide till solspray som skyddar

Instant bronzing body gel, Kicks beauty 

Annons: Läs mer och köp här! (extern länk)

Brun-utan-sol-gel som ger resultat på ett par timmar. Krämen ska tvättas av när man nått den effekt man önskar, men maxeffekt är efter fyra timmar. Det gör att kladdrisken är lite större än med produkter som inte ska sköljas av, men om man inte har något emot det kan man se fram emot ett solkysst resultat som ser äkta ut och håller länge! En och en halv vecka, ansåg testarna att den höll i, trots peeling och skrubbande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!