1 AV 2
2 AV 2
Foto: Stock Adobe

Bäst i test: Bodylotions med doft av rosor

På jakt efter en god rosdoftande bodylotion?

Här är redaktörens bästa tips.

Elisabet Garcia Dahlbäck

Smörj in dig med en rosdoftande bodylotion så får du en uppiggande start på dagen. Huden blir dessutom mjuk, len och återfuktad – och inte minst perfekt förberedd för sommar­garderoben.

Så håller du kroppen återfuktad

Tänk på huden som en barriär liknande tegel-stenar som hålls ihop av lipider, fetter och fettliknande ämnen. Eftersom huden producerar färre lipider med åren krackelerar tegelstenarnas ”murbruk” vilket gör huden torrare och  skörare. Därför det är så viktigt att smörja in den med återfuktande krämer. 

En billig kräm kan ge samma resultat som en dyr förutsatt att den innehåller bra ingredienser som till exempel glycerin, sheasmör, B3-derivatet niacinamid och mineralolja.

LÄS OCKSÅ:

British rose body yogurt, The body shop

Pris: Billigaste priset på denna bodylotion just nu (EXTERN LÄNK)

Underbar svalkande och gott doftande innehåll med en geléliknande konsistens som i ett nafs sugs upp av huden. Klibbar inte, kladdar inte. Doftar rosor, men inte för starkt, stickigt eller tantigt  utan bara angenämt gott. Innehåller åter-fuktande hyaluronsyra och glycerin som gör huden mjuk och smidig. 

LÄS OCKSÅ: Stort test: Bästa dagkrämerna för alla hudtyper

Body soufflé, Moroccanoil

Pris: Billigaste priset på denna bodylotion just nu (EXTERN LÄNK)

Konsistensen är lätt och fluffig, men ändå lite fet – huden känns och ser rejält återfuktad ut. Den får också en snygg glow och doftar gott av ros och örter, nästan lite skog. Cool och generöst tilltagen förpackning med skruvlock, men tyvärr inte så dryg. Innehåller bland annat aloe vera, sheasmör och glycerin.

LÄS OCKSÅ: Brun-utan-sol 2018: Test av årets bästa

Wild rose pampering body lotion, Weleda

Pris: Billigaste priset på denna bodylotion just nu (EXTERN LÄNK) 

Tunnflytande, kladdfri konsistens som snabbt går in i huden som blir mjuk och smidig. Rosextrakt och eteriska oljor ger en stark, örtig rosdoft som blir mildare på huden. Innehåller bland annat återfuktande sheasmör, nyponfröolja och jojobaolja. Ful och plastig, men praktisk, pumpförpackning.