Bäst i test: After sun som lindrar solsvedd hud

När man har bränt sig i solen och badat i saltvetten är det lätt att huden hettar, ömmar och känns som att den har krympt. Då är det skönt att smörja in huden med en svalkande och lugnande after sun som ger extra mycket effekt om den förvaras i kylen.

Även om man har smort in sig med skyddande solkrämer kan huden hetta och ömma. Rodnaden och ömheten är tecken att huden är inflammerad, något som kan lindras om den smörjs in med en after sun. Att kyla av den varma huden med en svalkande after sun påskyndar läkningen och verkar lugnande och återfuktande på huden. Dessutom håller solbrännan längre om huden är mjuk och återfuktad.

Tips! Ett klassiskt knep som svalkar och lindrar en hud som varit för länge i solen är att badda den med kylskåpskall naturell yoghurt. Låt verka ett tag innan den sköljs bort.

Om det inte räcker med att smörja in huden med en after-sun kan du komplettera med hydrokortisonsalva och/eller anti-inflammatoriska värktabletter, men får du svåra soleksem och blåsor – pilla aldrig på dem! - kan du kontakta vårdguiden 1177. 

Glöm inte att återskapa vätskebalansen genom att dricka vatten!

TEST AV AFTER SUN

After sun intensive recovery emulsion, Shiseido

Vårdar och läker

Mjölkig lotion med en smidig dryg konsistens som är lätt att dra ut. Doftar gott och svalkar skönt, den känns som en vårdande och återfuktande hudlotion. Plus också för praktisk förpackning med ett bra snäpplock, ingen risk att det öppnas oavsiktligt. Innehåller fuktbindande glycerin. 

Annons: Hitta bästa pris på denna after sun – se Prisjakt (extern länk)

Sos sunburn soother mask, Clarins

Svalkande mask

Liten, men naggande god - en gelekräm som punktmarkerar områden som fått för mycket sol, näsa, panna, axlar eller rygg. Krämen masseras in och ger ingen kladdig känsla, huden känns behagligt återfuktad – en känsla som varar. God mild doft, men burkförpackningar blir lätt kladdiga. Innehåller lugnande aloe vera, sheaolja och solros-extrakt. 

Annons: Hitta bästa pris på denna after sun – se Prisjakt (extern länk)

After sun gel,  Aco 

Mycket för pengarna

Ny uppdaterad formula i klassisk tubförpackning, men den lätt geleaktiga konsistensen är lite väl kladdig och lägger sig som en silkig hinna innan den absorberas. Hade önskat mig att den gav en mer svalkande effekt, men huden blir mjuk. Innehåller återfuktande och lugnande panthenol. Ett klassiskt budgetalternativ som räcker länge.

Annons: Hitta bästa pris på denna after sun – se Prisjakt (extern länk)

Bonustips! Invisible sun care stick Spf-50, Clarins

 

Bäst just nu!

Litet solskydd att ha i fickan om solen tittar fram, denna kan appliceras ovanpå makeup.

Annons: Hitta bästa pris på detta solskydd – se Prisjakt (extern länk)

LÄS OCKSÅ: Bra och klimatvänliga solkrämer
LÄS OCKSÅ:
Så slipper du pigmentfläckar i sommar 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!