Bäst i test: 5 ögonmasker som ger pigg blick

Trött, påsig och med mörka ringar under ögonen? 

Vi har testat ögonmasker som ska hjälpa mot precis det – genom att strama upp, återfukta och ge en piggare blick. 

Här är Hälsolivs fem favoriter!

Cucumber Hydra Gel Eye Patches, Peter Thomas Roth 

Ögonmasker i hydrogel som innehåller lugnande kamomill, avsvällande gurkextrakt och dränerande koffein som tillsammans ska reducera trötthetstecken, fina linjer och märka ringar. In i kylen med dem, säger vi - för att maxa effekten (och för att de är väldigt häriga att lägga på ögonområdet när de är riktigt kalla). De är enkla att få på plats och sitter bra, inga problem att gå runt och göra sina vanliga frukostbestyr. Svag fräsch doft och ingen irritation i ögonen. Effekten är synlig med ordentlig lyster kring ögonområdet, som känns återfuktat. 

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

FortifEye Toning Patches, Pixi 

Ögonpads av hydragel som innehåller snabbverkande ingredienser för det känsliga ögonområdet. De ska återfukta, lugna, ge ett snabbt ”lyft” och minska synligheten av fina linjer. De gröna ögonmaskerna är lätta att få upp med hjälp av spateln och de sitter bra utan att glida ner trots att de har mycket serum. Lämnar ett rejält utslätat ögonområde med lite skimmer som syns hela dagen Kalla från kylskåpet är dessa fantastiska att använda på morgonen.

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Rejuvenating Eye Gel Pads, Xlash (30 för 449)

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

Gelpads som kommer i en burk med 30 par. De ska minska synligheten av fina linjer med hjälp av ceramider och kollagen. Koffein – som reducerar svullnad och arnica som minskar mörka ringar samt hyaluronsyra ger en fuktboost. Fäster lätt på huden när man väl fått till passformen under ögonen. Den svala, sköna känslan kommer direkt. Resultatet blir att huden känns uppiggad, återfuktad och faktiskt ser lite slätare ut än innan. Serumet absorberas snabbt och hjälper att pigga upp trötta och svullna ögon samt återfukta torr hud. 

Advanced Génifique 360° Hydrogel Eye Mask,  Lancôme (2 par för 281)

Ojoj, vilken lyxig känsla!

Annons: Hitta bästa pris på denna produkt – se Prisjakt (extern länk)

En annan typ av ögonmask, denna är större och ser mer ut som ett par glasögon vilket gör att den täcker ett större område kring ögonen. Innehåller glycerin, probiotika från fermenterad jäst, algextrakt och E-vitamin. Och vi säger så här: Ojoj vilken lyxig känsla! Känslan är mjuk, återfuktad hy och som om man varit på en ansiktsbehandling. Använd gärna på kvällen. Dyr men faktiskt värd det när man verkligen vill skämma bort sig själv. Rekommenderas till alla om priset inte är ett hinder. Lyx!

UltraPlumping Eye Patches, BeautyAct by Kicks

En quick fix utlovas - och det leveras!

Pris: 199 kr/10 par, Kicks

Ögonmasker gjorda av nedbrytbar bio-cellulosa som är indränkta i ett ljuvligt, men ganska tunt, serum. Med ingredienser som hyaluronsyra för fukt, mjukgörande allantoin och avsvällande koffein ska dessa ögonmasker bjuda på reducerade påsar och mörka ringar under ögonen. En quick fix utlovas - och det leveras! De ger direkt en känsla av pigga ögon, huden känns stramare, mindre svullet och väl återfuktat. Enda nackdelen är att det är så mycke serum att padsen lätt glider ner. Å andra sidan är det lätt att klappa in överskottet i huden efter användning, och det känns som att ögonområdet verkligen får en boost. 

Så gick testet till

Varje produkt har testats av tre personer. Betyget är baserat på de samlade omdömena av produkterna.  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!