Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Hudvård

Publicerad 12 maj 2018 06:00

Årets 5 bästa dagkrämer för kombinerad hy

Om din hud känns fet på vissa ställen och torr på andra är chansen stor att du har kombinerad hy.

Om din hud känns fet på vissa ställen och torr på andra är chansen stor att du har kombinerad hy.

Foto: Shutterstock

Är huden i ansiktet både oljig och torr?

Vi har samlat de bästa ansiktskrämerna för kombinerad hy.

Från budget till lyx.

Många tror att "normal" är den vanligaste hudtypen, men namnet till trots är det inte så. Däremot är det helt normalt att ha kombinerad hy, eller blandhy som det också kallas. Det innebär att man har olika hudtillstånd i olika partier av ansiktet. Det är vanligt att t-zonen ( panna, näsa och haka) är fetare medan kinderna är normala eller torra, men man kan även ha en oljig haka och en torr panna.

En kombinerad hy behöver balanseras. En del väljer att punktbehandla de olika områdena med en skräddarsydd rutin, men i dag finns det gott om produkter som är utformade för att återfukta och samtidigt matta ner de oljiga partierna.

Här är några favoriter från det stora dagkrämstestet. 

BÄSTA DAGKRÄMERNA LYX

Skinceuticals Daily Moisture 

Pris: Hitta bästa priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

En lätt fuktkräm med diskret doft som går att smörja med både morgon och kväll. Produktens huvudsakliga syfte är att återställa fuktbalansen och minimera porstorleken, bland annat med hjälp av E-vitamin och algextraktet. Det kändes som att den gick in i huden fort, utan att kladda. De första dagarna tyckte jag att det ploppade upp lite fler finnar än vanligt, men det la sig fort och huden kändes i stället återfuktad och mindre oljig. Kommer köpa igen!

Bioeffect Daytime Cream

Pris: Hitta bästa priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Det isländska märket Bioeffect blev superhajpat när det lanserades och har vunnit flera priser. Bianca Jagger och Karl Lagerfeldt är några av kändisarna som prisar deras produkter. Jag är 40+ och har blandhy som gärna blir torr, särskilt nu på vintern. Någon effekt på linjer och rynkor har jag inte kunnat se. Men jag jag glatt överraskad ändå. Krämen lyckas bra med att tillföra fukt, jag är inte längre torr och stram. Och det är mer än de flesta andra produkter lyckats med, i synnerhet nu på vintern. Krämen doftar diskret av ros och har skön konsistens. Däremot gillar jag inte förpackningen, en traditionell glasburk med skruvlock. Självklart tappade jag genast bort den lilla spateln som följde med i förpackningen Det är inte hygieniskt att behöva köra ner fingrarna i burken varje dag. Men trots den omoderna förpackningen gillade jag krämen och kan absolut tänka mig att investera i en burk.    

LÄS OCKSÅ: Bästa dagkrämerna för torr hy     

BÄSTA DAGKRÄMERNA MELLAN

Emma S. Moisturising Day Cream

Pris: Hitta bästa priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

En dagkräm som är mjukgörande och innehåller antioxidanter och vitamin E. Krämen innehåller också hyaluronsyra, som bevarar och tillför fukt till huden. Ansiktskrämen är helt fri från parabener och mineraloljor. Kommer i en liten tub, som är både snygg och praktiskt. Upplever krämen som ganska dryg, och den går fort in i huden. Luktar fräscht, och gör huden väldigt len och mjuk. Den återfuktar hela dagen, jag känner mig lika len i ansiktet klockan 17 som när jag satte på krämen på morgonen, och sminket sitter bra på.  

Paula's Choice - CALM Redness Relief Moisturizer Normal to Oily Skin 

Pris: Hitta bästa priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Såg fram emot att prova Paula's Choice eftersom jag hört mycket gott om märket, särskilt om deras BHA-lotion. Den här dagkrämen ska passa normal till kombinerad hy och dessutom minska rodnad. Jag tyckte om att krämen var doftfri och kom i en tub, konsistensen var lätt och sjönk snabbt in i huden. Dock upplevde jag inte att min hy blev mindre röd.

LÄS MER: Test: 63 bästa dagkrämerna 2018 - för alla hudtyper 

BÄSTA DAGKRÄMERNA BUDGET

L'Oréal Paris Triple Active Fresh Day

Pris: Hitta bästa priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

En dagkräm för normal till blandhy. Den innehåller vitaminer och mineraler, och ska enligt förpackningen ge huden ny energi och styrka. Jag upplevde krämen som dryg, och den gick snabbt in i huden. Den har en fräsch doft, dock upplevde jag att den klibbade lite, och sminket satt inte helt bra på. En nackdel är att den kom i en burk, som inte känns så fräsch att sticka ner fingrarna i i dessa förkylningstider. Hade krämen kommit i en tub hade den fått högre betyg. Men väldigt prisvärd, då den kostar 99 kronor för 50 ml.