1 av 2
2 av 2

Årets 5 bästa ansiktskrämer för fet hy

Problem med att huden känns oljig och blank?

Det kan bero på att din hy är fet.

Här är 2018 års bästa krämer som återfuktar och mattar ner huden.

En fet hudtyp kännetecknas av att den blir oljig och blank under dagen. Många med fet hy har också problem med akne, eftersom den höga talgproduktionen täpper till porerna. Många tror att en fet hy måste torkas ut. Det stämmer inte. En hy tenderar att bli fet och oljig för att kompensera att huden är fuktfattig.

Det bästa du kan göra för att balansera huden är att tillföra mer fukt och mindre fett.

BÄSTA DAGKRÄMERNA LYX

Medik8 Beta Moisturise Skin Balancing Mattifying Hydrator

Pris: Hitta billigaste priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Den här ansiktskrämen är speciellt framtagen för fet och acnebenägen hy. Den innehåller B3-vitamin, eller niacinamid som det också kallas, som dels bevarar fukten i ansiktet dels verkar antiinflammatoriskt. Jag upplevde att jag fick jämnare hudton och mindre plitor under testperioden. Produkten doftar svagt av apelsin, vilket känns fräscht. Gillade att tuben den kom i har en pump - det känns lyxigt. Enda minuset är att den är lite svår att dosera - jag menar, ska ett pump räcka till hela ansiktet?

Babor Skinovage Purifying Cream

Pris: Hitta billigaste priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

En kräm som ska matta ner fet hy och minska uppkomsten av akne. Jag tyckte att jag blev mindre glansig av krämen, utan att för den delen bli uttorkad. Den gör sitt jobbl. Men den sved lite när jag smörjde in mig och hade en ganska stark, kemisk doft. Det gjorde att den inte kändes så lyxig som jag inbillar mig att Babor ska vara.

BÄSTA DAGKRÄMERNA MELLAN

Lush Enzymion 

Pris: Hitta billigaste priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK) 

Mycket fukt och lite fett - perfekt för oss med oljiga pannor och yttorra partier! Fjärilslätt formula som doftar svagt av citron och tropiska frukter. Citronen ska matta ner huden, vilket gör den till en utmärkt dagkräm för fet eller kombinerad hud. Är lite kritisk mot "naturliga produkter" eftersom de ofta innehåller allergener, men tycker att den här kändes väldigt skonsam. Självklart ett plus att den är vegansk och cruelty-free. Enda minuset är att den inte innehåller SPF.

Mádara Deep Moisture Gel

Pris: Hitta billigaste priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

Äntligen en fuktkräm som minskar fet hy, utan att göra den för torr. Dessutom är det extrakt från nordisk ek och salvia. En smidig pump som ger en bra mängd ansiktskräm. Ett litet minus att den rinner mellan fingrarna lätt. Kompenseras dock då den ger en härlig doft av natur och att den snabbt gick in i huden. Stort plus för att den är naturlig i både doft och innehåll och ett litet minus för rinnigheten.

BÄSTA DAGKRÄMERNA BUDGET

L'Oréal Paris Triple Active Fresh Day

Pris: Hitta billigaste priset på denna ansiktskräm just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)

En dagkräm för normal till blandhy. Den innehåller vitaminer och mineraler, och ska enligt förpackningen ge huden ny energi och styrka. Jag upplevde krämen som dryg, och den gick snabbt in i huden. Den har en fräsch doft, dock upplevde jag att den klibbade lite, och sminket satt inte helt bra på. En nackdel är att den kom i en burk, som inte känns så fräsch att sticka ner fingrarna i i dessa förkylningstider. Hade krämen kommit i en tub hade den fått högre betyg. Men väldigt prisvärd, då den kostar 99 kronor för 50 ml.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!