Nageloljor stärker naglarna och förhindrar flis.
Nageloljor stärker naglarna och förhindrar flis. Foto: Shutterstock

3 nageloljor för starka och långa naglar

En daglig kur med ett par droppar nagelolja på flisiga och sköra naglar ger snabbt ett synligt resultat. Naglarna blir starkare, växer sig längre och får en jämn och tåligare yta.

Nagelproffset Frida Selkirk delar med sig av sina bästa råd. 

1 Massera in nagelolja på nagelroten, nagelbanden och under nagelkanten så slipper du sköra och flisiga naglar. Smörj in en till två gånger om dagen, gärna före läggdags. Ha tålamod, det kan ta ett tag innan resultatet visar sig.

2 Använd en glasfil när du formar och filar nagel så att du inte repar upp kanten. Polera nagelkanten med en polerfil så att den blir jämn så flisar sig inte nageln lika lätt.

3 När nagelbanden är uppmjukade petas de mjukt ner med en nagelbandspetare. 

4 Var rädd om nagelbanden, ju mer du pillar och biter desto hårdare blir huden. Peela i stället bort gamla hudceller och smörj in med nagelbandskräm.

Tips!

Missfärgade naglar blir rena och fina om händerna får vila i ett manikyrbad med rengöringstabletter för löständer. Brustabletterna rengör och löser upp fetter, smuts och beläggningar vilket gör att naglarna blir rena och fina.

Myrrh nail & cuticle oil, Maria Åkerberg

Annons: Hitta bästa priset på Maria Åkerbergs nagelolja just nu – se Prisjakt (extern länk)

Mina naglar var efter en sommars utomhusmålning och trädgårdsarbete helt uttorkade av färg och lösningsmedel. Den här oljan gick in i ett nafs, lämnade ingen kladdig känsla och doftar dessutom gott. Efter ett par veckor blev naglarna som nya. Innehåller kallpressad citron, jojoba- och olivolja. 

Seche condition, Seche

Annons: Hitta bästa priset på Seches nagelolja just nu – se Prisjakt (extern länk)

Mycket för pengarna. Älskar doften av mandel, men även oljan som känns lätt och som inte lämnar någon fet hinna. Härlig konsistens, snyggt designad och generös flaska och en lagom styv penselborste som även boostar nagelbanden så att de blir mjuka och fina. Innehåller keratin, E-vitamin samt jojoba- och mandelolja.

LÄS OCKSÅ: Makeupartisten: Så sminkar du dig på några få minuter

Nail and cuticle oil pro Spa, OPI

Annons: Hitta bästa priset på OPI:s nagelolja just nu – se Prisjakt (extern länk)

Bra för korta naglar. Fördelen med en här lilla pipettflaska är att pipetten är så liten att man lätt kan dosera pyttelite olja innanför nagelkanten, perfekt om man har korta naglar som inte växer sig långa. Upplever att naglarna blev starkare och spänstigare, bättre helt enkelt. Innehåller vetextrakt, cupuaçu-smör och lipidkomplex från avokado. Dock lite väl dyr med tanke på den lilla mängden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!