Har du satt på dig bh:n fel hela livet?

Med fel teknik minskar bh:ns livslängd.

Foto: Shutterstock

Med fel teknik minskar bh:ns livslängd.

Finns det rätt och fel när det kommer till att ta på sig bh:n? 

Kanske inte. Men det finns ett sätt som gör att den både sitter bättre över bysten och håller formen längre.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Till alla som knäpper bh:n fram och sedan snurrar den så att kuporna hamnar rätt – det finns ett bättre sätt. Det menar BH-experterna, som sajten Business Insider varit i kontakt med. 

Tekniken får kuporna att tappa formen, töjer ut bh:n i förtid och är en vanlig orsak till att bygeln plötsligt sticker ut ur tyget. 

Börja med axelbanden

Det bästa sättet att ta på sig bh:n är att börja med att trä på axelbanden, säger bh-experten Allena Rissa till sajten.

– Börja med att sticka in armarna och se till att axelbanden vilar på axlarna. Sedan tar du tag i ändarna och hakar i dem i varandra bakom ryggen, säger hon.

BH:n ska sitta tajt runt bröstkorgen när den är knäppt med yttersta hyskorna, men inte så att det gör ont eller skaver. Eftersom tyget töjs med tiden kan man efter ett tag behöva använda mellersta och senare innersta paret hyskor när man knäpper.

LÄS OCKSÅ: Så hittar du rätt bh-storlek

Placera brösten

Nästa steg är att se till att brösten hamnar rätt.

– Luta dig framåt och kupa bröstet med motsatt hand, och justera bröstet så att det ligger helt i bh-kupan med bröstvårtan i mitten, säger Rissa.

När brösten ligger på plats är det dags att räta på sig och kontrollera så att axelbanden sitter rakt och inte har snurrat sig. Axelbanden ska inte skära in i axlarna, men heller inte glida ner. Enligt Rissa ska de trycka lätt mot huden.

LÄS OCKSÅ: Bh-guide: 6 vanliga fällor att undvika

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här