Det är viktigt att ta hand om ditt hår – särskilt om vintern.
Det är viktigt att ta hand om ditt hår – särskilt om vintern. Foto: Shutterstock

Vårda vinterhåret med schampo och balsam

Torrt, sprött och flygigt hår är ett vanligt vinterproblem när luften är som torrast. Lösningen är stärkande och vårdande schampo och balsam som gör håret följsamt och glansigt.

Alla hår blir torrare och elektriska under vintern. Den torra luften gör fjällskiktet poröst och ytan blir mer oregelbunden varför håret blir sprött. Därför är det viktigt att alltid använda balsam som kapslar in hårstrået i en skyddande hinna

Inpackningar, som har mindre molekyler än balsam, jobbar inne i hårstråets bindningar och passar bäst på ett hår som utsatts för kemiska behandlingar som ruggat till fibrerna. Men hårstrået kan ha en torr och porös yta och ändå vara friskt inuti – förstärker man inte ytan blir den inre aldrig bättre. En regel är därför att balsam är viktigare än inpackningar så länge bindningarna i hårstrået inte är skadat.

Tips! Skydda sprött hår genom att applicera balsam på hårlängderna innan håret schamponeras så sliter schampot mindre på fjällskiktet.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test: 5 fuktgivande schampo och balsam för torrt hår

Renewing shampoo & conditioner, Davines

1 av 2 Foto: Produktbild
2 av 2 Foto: Produktbild

Annons: Hitta bästa priset på shampot från Davines – se Prisjakt (extern länk)

Annons: Hitta bästa priset på balsamet från Davines – se Prisjakt (extern länk)

Älskar den här uppdaterade serien, mitt hår har blivit friskare och mycket mer hanterligt. Känns att produkterna vårdar, håret blir mjukare, mer följ- samt och mindre flygigt. Doftar dessutom naturligt gott. Innehåller risprotein och aminosyror som bygger upp hårfibrerna.

Nature science all soft duo, Redken

1 av 2 Foto: Produktbild
2 av 2 Foto: Produktbild

Annons: Hitta bästa priset på duon från Redken – se Prisjakt (extern länk)

Dryga produkter, krävs bara en liten mängd för att håret ska kännas rent och fräscht. Gillar känslan, jag tycker håret känns spänstigare och ser friskare ut. Balsamet har en tjock konsistens varför man bör vara lite stark i nyporna för att få ut det ur flaskan. 

LÄS OCKSÅ: Bäst i test: Hårolja och -serum för sprött och slitet hår

Essential cleanse schampoo & hydrating infusion serum, Martinsson King

1 av 2 Foto: Produktbild
2 av 2 Foto: Produktbild

Veganskt

Gillar tanken bakom serien där man kan addera olika vårdande serum efter behov. Schampot har en lite löddrande känsla, mitt tunna hår blir mjukt, men kanske lite platt. Fast flaskorna klarar tyvärr inte att trycket när man flyger, vilket drar ner betyget.

Annons: Hitta bästa priset på schampot från Martinsson King – se Prisjakt (extern länk)

Annons: Hitta bästa priset på serumet från Martinsson King – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + hårvård från Antonio Axu för 199 kr. Köp nu!