Test: Sommarens bästa torrschampo

1 av 2

Med ett bra torrschampo kan håret hålla sig fräscht flera dagar mellan tvättarna.

Foto: Shutterstock

2 av 2: Med ett bra torrschampo kan håret hålla sig fräscht flera dagar mellan tvättarna.

Sommar, sol och semester – när man är ledig känns det skönt att slippa tvätta håret så ofta. Lösningen är ett bra torrschampo som direkt ger en nytvättad känsla samtidigt som frisyren får stadga och volym. 

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Torrschampon finns i flera varianter, vanligast är att det sprayas på hårbotten där det suger upp olja och fett. Spreja på avstånd, cirka 15 centimeter, och rör sprejen fram och tillbaka under tiden du lyfter upp håret för bäst resultat. Avsluta med att borsta bort överskottet.

Föredrar man ett färgat torrschampo bör det ha pigment som är vattenlösliga och kan tvättas ut, i annat fall känns håret smutsigt. Är de inte vattenlösliga kan pigmenten även orsaka skador på håret om man vill färga det hemma såväl som hos en frisör. 

Det finns också torrschampon som sprejas på längderna där de samlar ihop fettet till små kulor som sedan borstas ut. Dessa känns lättare och lämnar inte en beläggning eftersom de borstas ut.

Många torrschampo kan också användas för att styla håret då beläggningen ger frisyren volym och stadga. Spreja i hårbotten på cirka 20 cm avstånd så riskerar du inte att håret får en dammig fläck. 

CC instant energy conditioner, System Professional

Annons: Läs mer och köp torrschampot från System Professional här (extern länk)

Torrschampo har aldrig varit min favorit, tycker att håret blivit matt och dammigt. Men den här sprejen har fått mig att tänka om, den är helt osynlig och känns skönt vårdande – håret får stuns och känns fräscht och doftar dessutom gott. Har även använt den för att ge håret volym, funkar perfekt.

LÄS OCKSÅ: Bäst i test: 5 fuktigvande schampon och balsam för torrt och slitet hår

Light dry shampoo, Antonio Axu

Annons: Läs mer och köp det tyngdlösa torrschampot från Antonio Axu (extern länk)

Superlätt konsistens och bra sprejfunktion, håret får en fräsch och ren känsla utan att det mattas ner eller får synliga spår av torrschampo. Trots den lätta formulan ger sprejen också stadga och volym, men man får inte glömma att skaka flaskan så att formulan blandas.

LÄS OCKSÅ: Få vacker och friskt hår – med balsammetoden 

Dry queen, dry shampoo, Original minerals

Pris: 279 kronor/300 ml 

Den här nyheten är inte min favorit, visserligen trollar det bort den feta ytan och ger volym när det sprejas i hårbotten och masseras in som det ska – men håret mattar ner och blir synnerligen livlöst och trist. Men det doftar fräscht. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här