Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Skönhet>Frisyrer

Publicerad 16 jun 2019 14:30

Test: Silverschampon som håller håret friskt och fräscht

Genom att tillföra lila pigment så neutraliserar man de gula tonerna och håret får en kallare nyans. Även grått eller vitt hår kan få ett lyft med ett specialschampo.

Genom att tillföra lila pigment så neutraliserar man de gula tonerna och håret får en kallare nyans. Även grått eller vitt hår kan få ett lyft med ett specialschampo.

Foto: Shutterstock

Har ditt blonda eller gråa hår halmgula, gråaktiga eller dammiga toner? Lugn, med rätt produkter kan du få tillbaka en snygg blond ton – allt du behöver är neutraliserande specialschampo och balsam.

Vill du fräscha till ditt blonda hår finns det några saker du ska tänka på, beroende på nyans och önskat resultat.

Neutralisera. Specialserier för blont hår neutraliserar gula och orange toner i ett vitt, grått eller blont hår. De tar inte bort nyanserna, de hjälper bara att fixa till tonen. Följ bruksanvisningen på baksidan av förpackningen, produkterna ska sitta i olika länge.

Ökad lyster. För att få en sval look så tillför man kalla pigment till håret. När håret har en varm ton så skiftar det i gult och genom att tillföra lila pigment så neutraliserar man de gula tonerna och håret får en kallare nyans. Både blonda och gråa hår upplevs ibland som livlösa och matta. Genom att tillföra lila pigment ser håret både friskare och vackrare ut med ökad glans och lyster.

Blå pigment. Har du ett naturligt grått hår och vill förstärka den grå tonen och intensiteten – använd ett silverschampo och balsam som har rikligt med blå pigment.

Violett pigment. Är du nöjd med din blonda färg är produkter med en väldigt liten dos av violett pigment bäst. 

Tänk på att. Ju mer blåpigmenterade produkterna är desto mer neutraliseras de gula tonerna.

Tips! Använd plasthandskar om produkterna har en stark färg så slipper du få lila fingrar.

Blond absolu bain ultra violet, Kérastase

”Ger en kallare nyans”

Annons: Köp silverschampot och andra produkter från Kérastase här (extern länk) 

Hela serien känns skonsam, återfuktande och närande. Blekta hår blir ju väldigt slitna så det kändes bra att håret inte blev fnasigt efter tvätt. Håret fick en snygg askblond nyans utan gula undertoner. Plus också för snygg design som gillas av badrumsskåpet och för den goda doften.

Cool silver shampoo, Björn Axen

Foto: PHOTOGRAPHER LEONARD GREN - WWW. / COPYRIGHT © 2017 LEONARD GREN

”Prisvärd”

Annons: Köp silverschampo och -balsam från Björn Axén här (extern länk)

Mitt hår fick en kallare nyans efter att ha tvättat håret med schampo. Viktigt att använda balsam, utan det blir håret torrare och känns som om det täcks av en sträv hinna. Håret blev också mindre frissigt och fick en god doft. Obs, se till att du tvättar bort lila rännilar från kaklet/väggen då de kan bita sig fast om du väntar för länge. 

LÄS OCKSÅ: 8 myter om hår du måste sluta tro på – enligt frisören

Blonda toning shampoo, Unite

”Dämpar gula toner”

Annons: Här kan du köpa Unite silverschampo (extern länk)

Lite svårt att urskilja schampo från balsam, men det gemensamma resultatet är att nyansen på håret blev aningens kallare och gula toner dämpades. Upplevde att håret blev lite glansigare. Luktar jättemycket som bubbelgum, inget jag vill ha i håret. Betyget dras därför ner ordentligt.