Bli av med build-ups i håret med hjälp av ett djuprengörande schampo eller skrubb.
1 av 2: Bli av med build-ups i håret med hjälp av ett djuprengörande schampo eller skrubb. Foto: Shutterstock
Här är bäst i test!
2 av 2: Här är bäst i test! Foto: Unsplash

Test: Ge håret en nystart med en rengörande skrubb

Djuprengöring och scrub i ett!

Hälsoliv har testat två hårskrubbar som tar bort build-ups och ger håret glans utan att torka ut.

Ibland kan rester av torrschampo, hårspray, serum och andra stylingprodukter lägga sig runt hårstråna och i hårbotten och göra att svallet känns stripigt, matt och trist även när det är nytvättat. Ett bra rengörande schampo kan få bukt med dessa build-ups och ge håret en välbehövlig nytändning. 

Fuji green tea refreshingly purifying scrub shampoo, The Body Shop

En uppiggande skrubb men mentol, salt och japanskt grönt te i. Det krävs inte mycket av den geléaktiga produkten för att kunna jobba upp ett fint lödder i hårbotten. Mentolen gör att hårbotten känns sval och sprider en fräsch doft i duschen. Håret känns rent efteråt, build-ups av smuts och produktrester tvättas lätt bort. Men man får vara noggrann med balsamet efteråt så att längderna inte blir frissiga. 

Annons: Hitta bästa pris på Fuji Green Tea – se Prisjakt (extern länk)

Solu sea salt scrub cleanser, Davines Essentials

En rengörande skrubb från Davines med havssalt från Italien och löddrande betsocker. Vid första anblick ser den manet-rosa kulörten i kombination med de röda jojobakornen kanske inte så rolig ut, men herregud vilken produkt!

Den luktar fräscht utan att för den delen ta över eller sticka i näsan. Saltet och kornen från jojoba ger en skön peeling utan att rivas och håret känns superrent efteråt, men inte på det där gnisslandet sättet som när håret blir uttorkat. Tvärtom: Håret känns glansigt och inte ett dugg torrt.

Bäst i test helt enkelt! 

Annons: Hitta bästa priset på denna hairscrubs – se Prisjakt (extern länk)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!